Kapadokya Gezilecek Yerler?

Hakan Hepcan kimdir? Kaç yaşında? Sude Alkış’a ne dedi?

Kapadokya gezilecek yerler? ile olağanüstü manzaraları, doğası, peri bacaları, güzel vadileri, kayalarla oyulmuş yerleşim yerleri, yeraltı şehirleri ile birçok yeri bulunuyor. Kapadokya gezilecek yerler? Kapadokya genel olarak çok geniş bir yere yayılmış durumda ve gezip görülecek çok sayıda popüler yeri barındırmaktadır. En fazla gezilen yerler,

Nevşehir’de gezilecek yerler arasında bulunan Kapadokya Avanos, Nevşehir ilçelerinden biri ve Ürgüp’ten sadece 15 dakika sürmektedir. Avanos’ta uğramanız gereken yerler arasında ilginç müzeler ilginizi çekiyorsa, Saç Müzesine uğramalısınız. Kapadokya gezilecek yerler? Avanos Saç Müzesi, dünyada bir ilk olarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmiştir ve müzede 16 bini aşkın kadının tutamlar bulunmaktadır. Aynı zamanda dünyanın en ilginç 15 müzesi arasında bulunuyor.

Avanos asma köprüsü Kızılırmak üzerinde yer alıyor ve 1973 senesinde yapılmış ve Türkiye’nin ikinci asma köprüsü olmaktadır. Kapadokya gezilecek yerler? Avanos gezilecek yerler arasında bulunan bu köprü sadece yayaların kullanımına açıktır ve bu sayede sallana sallana yürüyebilir, etrafında bulunan doğanın eşsiz manzarasından yararlanabilirsiniz.

Kapadokya Göreme gezilecek yerler arasında, Nevşehir merkez ilçesine bağlı bir beldedir ve Nevşehir’in en güzel Kapadokya deneyimlerini vaat eden yerlerindendir. Kapadokya gezilecek yerler? Burada en sık gezilecek yerler arasında Aşk Vadisi bulunuyor ve panoramik olarak en keyifli olan vadilerden biridir. Aşıklar Tepesi adında bir seyir bölümü bulunan bu bölgede araçla vadinin içlerine kadar girmek zor olduğundan kısa yoldan en güzel manzaraları yakalamak için yukarı bölgelere çıkabilirsiniz.

Göreme açık hava müzesi, kiliseler, şapel, mezarlıklar, yemekhaneler, şarap mahzeni ve manastır kompleksi olarak içeriğinde birçok tarihi alanları barındırıyor. Kapadokya gezilecek yerler? Tüm alanı gezmek için iki saat ayırmanız yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra Göreme açık hava müzesi içerisinde fotoğraf çekmek yasak fakat mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Bölgenin her yerinden görülen ve en yüksek peribacası olan Uçhisar Kalesine çıkarak panoramik seyir yapabilirsiniz. Kaleden tüm göreme vadisini ve peri bacalarını görebilirsiniz, eğer gün batımı saatlerinde balon uçuşları olursa kaleden balonları seyredebilir veya günü burada bitirebilirsiniz. Kapadokya gezilecek yerler? Bunun dışında gezebileceğiniz Güvercinlik Vadisi, ismi gibi bol güvercinin bulunduğu vadilerden biridir.

Kapadokya gezi rehberi içerisinde mutlaka Güvercinlik Vadisi’nde trekking, vadi koşusu, vadi bisikleti ve yoga gibi etkinlikleri ekleyebilirsiniz. Vadide yapılan safarilerle diğer vadilerin içerisine girebilirsiniz fakat buranın içine giremiyorsunuz, sadece vadiye tepeden bakabiliyorsunuz. Kapadokya gezilecek yerler? Kapadokya gezilecek yerler? Vadiye girmenin tek yolu yürümek ve binlerce kuş yuvasıyla eşsiz doğasına göz atabilirsiniz.

Nevşehir’in 20 km doğusunda bulunan Ürgüp, Kapadokya bölgesinin en önemli merkezleri arasında bulunuyor ve Göreme’de olduğu gibi Kapadokya bölgesinin en önemli merkezlerindendir. Kapadokya gezilecek yerler? Bunun dışından doğa ve tarihsel güzellikleri bakımından Nevşehir’i dünyaya tanıdan ilk yer Ürgüp’tür. Buranın en yüksek tepesi olan Temenni Tepesi, şehrin her yerinden görülecek bir konuma sahiptir.

Ürgüp’te gezebilecek yerler arasında çok zamanınız varsa ve Kapadokya’da geleneksel bir konak nasıl olur görmek isterseniz diziyle meşhur olan Asmalı Konak’a uğrayabilirsiniz. Sadece iki odası açık fakat yine de görmek isteyenler için oldukça önemli mekanlar arasında yer alıyor. Kapadokya gezilecek yerler? Bunun dışında Gomeda Vadisi, Üç Güzeller gibi yerlerde görülmesi gereken yerler arasında.

Çavuşin köyü gezi rehberi ile Göreme – Avanos yolu üzerinde bulunan ve Kapadokya’nın şirin ve turistik köyüne mutlaka uğramanız gerekiyor. Kapadokya’nın en eski yerleşim yerlerinden birisi olarak döneminde burada yaşayan Hristiyanlar, Romalıların baskısından kaçarak bölgede bulunan peri bacalarının içerilerine açtıkları oyuklarda kendilerine yaşam alanı oluşturmuşlar.

Günümüze kadar gelen ve hala yerel halkın yaşadığı Çavuşin Köyü, Kapadokya’ya gelen yabancı ve yerli turistlerin uğrak noktalarından birisi konumunda bulunuyor. Çavuşin köyüne geldiğinizde sizleri küçük bir köy meydanı ve çevresinde peri bacaları, kayalara oyulmuş eserlerden oluşan mükemmel bir manzara karşılamaktadır.

Kapadokya gezilecek yerler haritası içerisinde bulunması gereken Açıksaray Ören Yeri, Nevşehir-Gülşehir yolu üzerinde bulunan ve tüf kayalar içerisinde oyulmuş sayısız mekanlarıyla oldukça önemli yerler arasında bulunuyor. Roma Dönemi kaya mezarları 9. Ve 10. Yüzyıla tarihlenen kaya kiliseleri ile önemli bir piskoposluk merkeziydi ve Hacı Bektaş Veli Mescidi olarak adlandırılan mekânın mihrabının günümüze kadar korunmuş İslami yapı olmasıyla da dikkat çekmektedir.

Kapadokya, peri bacalarının yanında son derece olağanüstü bir tarih ve mimariye sahiptir. Yeraltı şehirleri, döneminde burada yaşayan halkın, özellikle Roma İmparatorluğu’nun baskıları ve istilasından kaçınmak için dışarıdan görünmeyecek şekilde yapılan ve binlerce insanın yaşam haline gelmiştir. Kapadokya yeraltı şehirleri arasında sadece birkaç tanesi ziyarete açıktır. Kapadokya’nın ünlü yeraltı şehirlerinden bazıları,

Kapadokya, aslında bölge olarak bütünüyle bir açık hava müzesi olarak düşünülebilir ve özellikle 1985 senesinden bu yana birçok alanı UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Göreme Milli Parkı, Kapadokya’da en önemli açık hava müzelerine ev sahipliği yapıyor. Bunun dışında Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi de mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerden biri olmaktadır. Kapadokya açık hava müzeleri her sene binlerce kişinin uğradığı alanlarla beraber doğa yürüyüşü, trekking için de çok uygun konumda bulunan müzelerdir.

Kapadokya’da yapılacak aktiviteler arasında uğramanız gereken, Göreme açık hava müzesi kiliseleri, asırlarca farklı ırklara, farklı dilleri bir çatı gibi birleştiren Göreme Açık Hava Müzesi’nin dinsel sanat ve tarihi açısından da önemi bulunuyor. Yemekhaneler etrafında dizilmiş küçüklü ve büyüklü kiliseler çok büyük bir manastır kompleksini oluşturmaktadır. Göreme Açık Hava Müzesinde 11 tane yemekhane, gezilebilen kiliseler dışında her an çökme tehlikesi olmasından dolayı, girişi demir parmaklıklarla kapatılmış olan 18 kilise daha bulunuyor.

İlginizi Çekebilir: Kocaeli Gezilecek Yerler

Kapadokya peri bacaları, her sene milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmesiyle beraber Kapadokya’nın eşsiz güzelliğine sahip olan vadilerinde, beldelerinde, Göreme Milli Parkı’ndan hemen hemen her yerde birçok yerden görülebilmektedir. Peri bacaları doğal bir oluşum olmaktadır ve tarihi 60 milyon sene öncesine dayandığı tahmin edilmektedir.

Kapadokya’da fotoğraf çekilecek yerler ile öne çıkan ve ilk zamanlarda bir iç deniz olan Kapadokya bölgesi, yumuşak tüf katmanlarla sene boyunca şiddetli rüzgâr, sel ve yağmur sularıyla aşınması sonucunda değişmeye başlamıştır. Kapadokya peri bacalarını en iyi izleyebileceğiniz yerler arasında Ürgüp, vadiler, seyir teraslarından, Uçhisar gibi alanlardan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Alp Akar kimdir? Kaç yaşında? Boyu, ailesi, diziler, babası, ajans

Vajinada Pamukçuk Nasıl Geçer, Nedenleri Nelerdir?

Kariyer Kılavuzu kimdir? Kaç senedir Amerika’da yaşıyor? Gerçek adı ne?

Peladan Yöntemi Nedir?