Meltem Yılmazkaya kimdir?

Meltem Yılmazkaya 27 Kasım 1984 İstanbul doğumludur. 6 yaşındayken annesi ve babası ayrılmıştır. Tiyatro kurslarına gitmiştir. 13 yaşından beri çeşitli tiyarto ve kuruluşlarda animatörlük yapmış ve eğitim almıştır.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde iki yıllık eğitim almıştır. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Meltem Yılmazkaya, sinema ve dizilerde oyunculuk yapmanın yanı sıra bazı sanat okullarında drama dersleri vermektedir.

İlk olarak 2009 senesinde Yetkin Dikinciler’in başrolde bulunduğu Aile Saadeti isimli dizide canlandırdığı Fitnat karakteri ile dikkatleri çekti. 2009 senesinde Benim Annem Bir Melek isimli diziye Berivan karakteri ile ekranlara gelmiştir. Dizinin başrollerinde Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, Dolunay Soysert, Ali Sunal, Şehsuvar Aktaş, Ayçin İnci rol almıştır.

2010 senesinde Şen Yuva isimli dizide ile ekranlarla buluşmuştur Dizide. Kadife karakterini canlandırmış ve dizinin başrollerini Ceyda Düvenci, Levent Üzümcü, Ayşegül Atik, Altan Erkekli ve Alper Kul paylaşmıştır.

2012 senesinde Aşkın Halleri isimli dizide rol aldı. Dizinin başrollerinde Metin Akpınar, Güven Kıraç, İpek Tuzcuoğlu, İclal Aydın oynamıştır.

2013 senesinde Aldırma Gönül isimli dizi ile ekranlara gelmiştir. Dizide Şahin Irmak, Tülin Özen, Çağlar Çorumlu, Bülent Seyran, Ayşenil Şamlıoğlu, Nadir Sarıbacak, Asena Tuğal, Yeşim Ceren Bozoğlu giib oyuncularla beraber rol almıştır.

Şimdilerde devam eden, Güldür Güldür isimli televizyon şovunda rol almıştır. “Mehtap” karakteri ile ekranlara gelmiştir. Ve Onur Buldu ile oynadıkları karakterler çok sevilmiştir. Güldür Güldür Show’da rol almaya 2013 yılında başlamıştır. Rol arkadaşları Ali Sunal, Çağlar Çorumlu, Aylin Kontente, Aziz Aslan, Burak Topaloğlu, Alper Kul, Doğa Rutkay, Doğukan Polat, Onur Atilla, Onur Buldu, Özgün Aydın gibi önemli isimlerdir.

2016 yılında ise Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu yazdığı Dedemin Fişi isimli filmde rol almıştır. Film de Alper Kul, Ayşen Gruda, Erdem Yener, Özge Borak, Ali Sunal, Onur Buldu ve İrem Sak yer almaktadır.

2016 yılında Kendime Yalanlar adlı single çalışmasını yayınlamıştır.

2018 yılında Cici Babam filminde rol almıştır. Mahir İpek, Derya Alabora, Onur Buldu, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, Derya Karadaş ve Burak Topaloğlu gibi isimler filmin kadrosunda yer almaktadır. Eğlenceli komedi filmi olan Cici Babam oldukça sevilmiştir.

2018 – Cici Babam (Sinema)

2016 – Kaçma Birader (Sinema)

2015 – Dedemin Fişi (Sinema)

2013- – Güldür Güldür (TV Dizisi)

2013 – Aldırma Gönül (TV Dizisi) 

2012 – Aşkın Halleri (TV Dizisi) 

2011 – Beşer Beşer, (TV dizisi)

2011 – Adım Bayram Bayram (TV Dizisi) 

2010 – Şen Yuva (TV Dizisi) 

2009 – Benim Annem Bir Melek, (TV dizisi)

2009 – Aile Saadeti (TV Dizisi) 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İrem Kahyaoğlu Kimdir?

Mahir İpek Kimdir?