TURİST SAYILARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

TURİST SAYILARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

BM Turizm’e göre, Ocak-Mart aylarında 285 milyondan fazla turist uluslararası alanda seyahat etti.Bu da 2023’ün ilk çeyreğine göre yaklaşık %20 daha fazla, sektörün pandeminin etkilerinden neredeyse tamamen kurtulduğunun altını çiziyor.

2023’te uluslararası turist artışları, 2019 seviyelerinin %89’unu ve turizmden elde edilen ihracat gelirleri %96’sını toparlarken, doğrudan turizm GSYİH’si 2019’dakiyle aynı seviyelere ulaştı.

BM Turizm Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili konu ile ilgili şunları söyledi: “Sektörün toparlanması, ekonomilerimiz ve milyonlarca insanın geçim kaynakları için çok hoş bir haber. Bununla birlikte, sektörün dışsallıklarını ve kaynaklar ve topluluklar üzerindeki etkisini ele alırken, sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığı ilerletmeyi amaçlayan yeterli turizm politikaları ve destinasyon yönetimi sağlama ihtiyacını da hatırlatıyor” dedi.

Türkiye’de % 42’lik artış var!

Mevcut verilere göre, Katar (2019’un 1. çeyreğine kıyasla +%177), Arnavutluk (+%121), Suudi Arabistan (+%98), El Salvador (+%90), Tanzanya (+%53), Curaçao (+%45), Sırbistan (+%43), Turkiye ve Hırvatistan (+%42), Guatemala (+%41) ve Bulgaristan (+%38) dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki birçok destinasyon 2024’ün 1. çeyreğinde güçlü sonuçlar elde etmeye devam etti.

Kaynak:https://www.unwto.org/news/international-tourism-reached-97-of-pre-pandemic-levels-in-the-first-quarter-of-2024

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalyanın Kaş ilçesinde 3,5 büyüklüğünde deprem

Antalya’nın Kaş ilçesinde 3,5 büyüklüğünde deprem

Antalya limanının onur konuğu: TCG Nusret

Antalya limanının onur konuğu: TCG Nusret