Yeni devlet hastaneleri müjdesi

Yeni devlet hastaneleri müjdesi

 Antalya Sağlık İl Müdürü Evren Ekingen, basınla tanışma ve bilgilendirme toplantısında Antalyalıların merak ettiği konuların başında gelen Atatürk Devlet Hastanesi’nin akıbeti konusunda önemli açıklamalar yaptı. Yıkılıp yıkılmaması tartışma konusu olan Atatürk Devlet Hastanesi için yaptığı değerlendirmede, “Atatürk Devlet Hastanesi’nin 2023’ün başında şehir hastanesine devredilmesi ile ilgili personel tıbbi cihaz, doktoruyla ilgili yazı var. Daha önce yapılmış deprem dayanıklılığı raporu var. A bloğun boşaltma, B bloğun güçlendirme kararı var. Antalya Şehir Hastanesi’nde, Döşemealtı’nda bu ihtiyaçları karşılamamız gerekiyor. Antalya’da daha kaliteli ortamlarda sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın hastane ile ilgili çalışma yürüttüğünü söyleyen Ekingen, Atatürk Devlet Hastanesi’nde poliklinikler ve acil servisin hastalara hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.”

Deprem riski nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi’nin yataklı bölümünün kapatılacağını ve 500 yataklı yeni bir hastane yapılacağını, projesinin çizildiğini bildiren Ekingen, hastanenin yataklı bölümünün bir süre önce hizmete açılan Antalya Şehir Hastanesi ve Döşemealtı’ndaki Aşır Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne aktırılacağını açıkladı. 

YENİ DEVLET HASTANELERİ MÜJDESİ

Antalya İl Sağlık Müdürü Evren Ekingen, düzenlediği basın toplantısında Antalya Şehir Hastanesi’nin 710 olan yatak kapasitenin önümüzdeki ekim ayında bin yatağa yükseleceğini aktardı. Yeni devlet hastaneleri yapılacağının müjdesini veren Ekingen,” Döşemealtı Devlet Hastanesi 140 yatak kapasitesiyle Temmuz ayında hizmete açılacak. 400 yatak kapasiteli Aksu Devlet Hastanesi 2025 Şubat ayında hizmete girecek. 200 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Alanya Payallar’da 200 yataklı devlet hastanesinin inşaatı da sürüyor” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalya Yörükleri Kepez'de buluştu

Antalya Yörükleri Kepez’de buluştu

ANODEM'de 'Türkiye'de kadın olmak' konuşuldu

ANODEM’de ‘Türkiye’de kadın olmak’ konuşuldu