29.SIRADA YER BULABİLDİK!

29.SIRADA YER BULABİLDİK!

Dünya Ekonomik Forumu ile (WEF) Surrey Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan Seyahat ve Turizm Gelişim Endeksi (TTDI) raporu açıklandı. Raporda dünyanın en güçlü seyahat ve turizm ekonomisine sahip ülkesi Amerika Birleşik Devletleri olurken; Türkiye, Kıbrıs Rum kesiminin bir basamak üstünde, Lüksemburg’un ise altında yer alabildi.

Listenin ilk 10’unda 6 Avrupa ülkesi var

Ülkeleri ulaşım altyapısından kültürel kaynaklarına, güvenlikten sürdürülebilirliğe kadar her boyutta değerlendiren çalışma, “Sektörün sürdürülebilir ve dirençli bir şekilde gelişmesini sağlayan ve dolayısıyla bir ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan bir dizi faktör ve politikayı ölçmektedir” şeklinde tarif ediliyor. Araştırmada Türkiye’nin turizmdeki rakiplerinden İspanya ikinci sırada yer alırken, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve İsviçre ilk onda yer aldı.

ABD neden birinci oldu?

Raporda milli parkları, üniversiteleri ve turist çeken metropolleri ile dünyanın en güçlü seyahat ve turizm ekonomisine sahip ülke olarak ABD ilk sırada yer aldı. ABD’nin ilk sırada yer almasında küresel şehirleri ve global şirketleri gibi “tatil dışı kaynaklar” olarak nitelendirilen faktörlerin de etkili olduğu belirtildi. 429 milli park alanı ve 12.000 milden fazla kıyı şeridine sahip olan ABD, doğal kaynaklar açısından da Avustralya ve Brezilya’nın ardından üçüncü sırada yer alırken, turizm altyapısı ve turistik hizmetler açısından 6. sırada yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin yetersiz kaldığı alanlar ise fiyat rekabeti (115. sırada) ile güvenlik (77. sırada) oldu.

Endekste fiyat rekabetçiliğinde Malezya ilk sırada yer alırken, güvenlikte ise Singapur birinciliği aldı.

Raporun ilk 10’unda yer alan en iyi turizm ekonomisine sahip ülkeler şu şekilde sıralandı:

Amerika Birleşik Devletleri

İspanya

Japonya

Fransa

Avustralya

Almanya

Birleşik Krallık

Çin

İtalya

İsviçre

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
KÖRFEZ ÜLKELERİNDEKİ İLK CLUB MED İÇİN İMZALAR ATILDI

KÖRFEZ ÜLKELERİNDEKİ İLK CLUB MED İÇİN İMZALAR ATILDI

Merkez Bankası rezervleri 1 haftada 1 milyar 406 milyon dolar arttı

Merkez Bankası rezervleri 1 haftada 1 milyar 406 milyon dolar arttı