İSTANBUL’UN ZİYARETÇİ SAYISI ANTALYA’NIN 2.5 KATI

İSTANBUL'UN ZİYARETÇİ SAYISI ANTALYA'NIN 2.5 KATI

Ziyaretçi sayısının illere göre dağılımında da İstanbul ile Antalya arasındaki fark büyüyor.

Ziyaretçi sayısında iki merkez arasındaki ara açılıyor. Dört ayda İstanbul’a 5, Antalya’ya 2 milyon ziyaretçi geldi.İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul’a 2023’ün ilk 4 ayında 4 milyon 770 bin 533 yabancı turist geldi. Bu sayı, bu yıl yüzde 10 artarak 5 milyon 244 bin 936 oldu. 

Aynı dönemde Antalya’ya gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 2 milyon 66 bin 962 olarak gerçekleşti.

Buna göre yılın ilk dört ayında (Ocak-Nisan) İstanbul’a gelen ziyaretçi sayısı Antalya’ya gelen turist sayısının 2.5 katı olarak gerçekleşti. Ziyaretçi ve turist sayısında İstanbul ile Antalya arasında her zaman fark olur yakın zamana kadar da Antalya önde olurdu. Şimdi denge değişti ve İstanbul arayı açarak öne geçiyor.

İstanbul’a gelen ziyaretçi sayısındaki bu artışta Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle Avrupa ve diğer ülkelere İstanbul üzerinden geçenlerin sayısı önemli paya sahip.

Bu arada küresel salgın (Pandemi) dönemi dahil uzun süreden beri İstanbul’a gelmen ziyaretçilerin ülkelere göre dağılımında Arap ülkeleri ilk sıradayken son dönemde Arapların azaldığı una karşılık Rusların arttığı dikkat çekiyor. Nitekim Nisan ayında gelenlerin ülkelere göre dağılımında Rusya ilk sırada

Buna karşılık uzun süreden beri Antalya’ya  gelenlerin ülkelere göre dağılımında ilk sırada olan Ruslar azalıyor. Ruslar ikinci sıraya gerilerken Almanlar ilk sıraya yükseldi.(Kaynak:Turizmgazetesi)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
DÜNYA İÇİN TARKAN ZAMANI

DÜNYA İÇİN TARKAN ZAMANI

YENİ İŞ BİRLİĞİ ORTAKLIĞI İMZALADI

YENİ İŞ BİRLİĞİ ORTAKLIĞI İMZALADI