TÜRSAB’DAN IRKÇI SALDIRIYA BÜYÜK TEPKİ!

TÜRSAB'DAN IRKÇI SALDIRIYA BÜYÜK TEPKİ!

Kayseri’de bir çocuğun taciz edildiği iddiaları üzerine başlayan ve çeşitli illere yayılan ırkçı saldırıların biri de önceki gün İstanbul Maslak’ta gerçekleşmişti. Aralarında Türkiye’de yatırım yapan Arap iş insanları Khaled Fouzan ve İbrahim Al Hudaithi’nin de bulunduğu bir grup önceki gece Maslak 1453’te restoranda yemek yerken, masalarına gelen M.İ isimli kişi, “Arap marap anlamam, Türkiye lan burası!” diyerek küfürler savurup elindeki bıçağı sallamıştı. Araplara tehditler ve hakaretler yağdıran kişi polisin gelmesiyle olay yerinden uzaklaştırılmıştı. İşlemleri için emniyete götürülen M.İ.’nin olay esnasında alkollü olduğu belirlenmişti. ‘Kasten yaralama’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından gözaltına alınan M.İ. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

TÜRSAB: Irkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz!

TÜRSAB ırkçı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

” Ülkemize gelen turist sayısını ve niteliğini artırmak için canla başla çalışan “Seyahat Acentalarının” Birliği TÜRSAB olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Orta Doğu ülkelerinden gelen misafirlerimize karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Anadolu Kültürü ile bağdaşmayan, tüm dünyaca bilinen ve takdir edilen misafirperverliğimize gölge düşüren bu davranış asla kabul edilemez.

Bu tür çirkin saldırıların cezasız kalmaması gerektiğine inanıyoruz.

Son dönemde özellikle Orta Doğu ülkelerinden gelen misafirlerimize yönelik bu türden tavır ve söylemler turizm sektör temsilcileri olarak bizleri ziyadesiyle üzmektedir.

Barış ve kardeşliği tesis eden sektörün temsilcileri olarak farklı kültürlerden insanların karşı karşıya getirilmesi, tehdit edilmesi, her 100 turistten yaklaşık 90’ının ülkemize gelmesini sağlayan Seyahat Acentalarımızı kaygılandırmaktadır.

Ülkemize gelen her misafir, milliyeti fark etmeksizin bizim için çok değerlidir. Benzer olayların bir kez daha yaşanmamasını temenni ediyor, bu saldırıya maruz kalan misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi bu vesile ile iletmek istiyoruz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
TATİLİNİZİ UNUTULMAZ KILACAK GASTRONOMİ DENEYİMİ

TATİLİNİZİ UNUTULMAZ KILACAK GASTRONOMİ DENEYİMİ

Yoksul olmak için 60 bin TL lazım

Yoksul olmak için 60 bin TL lazım