Daha yeni başlıyoruz

Daha yeni başlıyoruz

  Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, aylardır yük ve insan taşımacılığı sektöründeki korsan olarak adlandırılan platforma yönelik olarak verdikleri mücadelenin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Reklam Kurulu tarafından ‘Paylaşımlı taşımacılık’ adı verilen korsan platforma verilen reklamları durdurma cezasını değerlendiren Alkan, “Gelişme çok sevindirici ve memnuniyet verici. Ancak bu bir sonuç değil başlangıç. Taşımacı esnafımızın ekmeğine engel olan, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, devletimizin vergi geliri kaybına yol açan bu korsan platformlar tamamen ortadan kalkana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

ANKARA’YI MESKEN TUTMUŞTU

Korsan yük ve yolcu taşımacılığı sektörüne karşı aylardır mücadele eden Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Başkent Ankara’yı adeta mesken tutmuştu. Konunun muhatabı olan hükümet ve bürokrasi kanadında çalmadık kapı bırakmayan Alkan, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte Ankara’da adeta mekik diplomasisi izleyerek korsan taşımacılık sorununun çözümü için çaba göstermeyi sürdürüyor.

Başkan Alkan, Başkent Ankara’da Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Ulaşım Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne, Ticaret Bakanlığı’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na kadar her mekana hem esnafın yaşadığı sorunu, hem vatandaşın can güvenliği tehdidi hem de devletin uğradığı vergi kaybını anlatan dosyaları sunmuştu.

Alkan’ın Ticaret Bakanlığı’nı ziyareti sırasında korsan taşımacılık yapan platformların reklamlarına erişimin engellemesi ile ilgili konunun Kurban Bayramı’ndan sonra masaya yatırılacağı müjdesi verilmişti. Başkan Alkan, Reklam Kurulu’nun ‘Paylaşımlı taşımacılık’ adı korsan platformun reklamlarına yasak getirmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Daha yeni başlıyoruz” mesajı ile mücadelenin önümüzdeki günlerde de devam edeceğinin sinyalini verdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

8 mahalleye doğalgaz müjdesi

Otluk yangını büyümeden söndürüldü

Otluk yangını büyümeden söndürüldü