Amaç çöküşü saklamak!

Amaç çöküşü saklamak!

  CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP’li belediyelerin hedef alındığı SGK prim borçlarıyla ilgili tartışmanın asıl amacının 22 yıllık iktidarın sonunda gelinen ekonomik, sosyal, siyasal, finansal çöküntüyü saklamak için suni gündem yaratma çabası olduğunu iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan Kamacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın belediyelerin 96 milyar liralık SGK prim borcunun yüzde 80’inin belediye şirketlerine ait olduğunu ifade etttiğini belirterek, “Bu çerçevede borcun sahibi büyük oranda belediye şirketleridir. Burada soru borcu kimin oluşturduğudur. Borcu oluşturan iktidar partileri ve iktidar partilerinin basiretsiz belediye başkanlarıdır, beceriksiz yöneticileridir. Vizyonsuz, fen ve sanat kurallarına uymayan, verimsiz, hesapsız, plansız yatırımlar yapmak suretiyle bütçeleri adeta patlatmışlar, mali tabloları borç bütçelerine dönüştürmüşlerdir.

2019 yerel seçimlerinde vatandaşımızın teveccühüyle CHP’li başkanların göreve başladığı belediyelerin tamamında büyük bir borç yüküyle karşılaşılmıştır. 2024 yılında iktidar partilerinden alınan belediyelerde de aynı tablo ile karşı karşıya kalınmıştır. Bu durum yetmezmiş gibi, belediyelerin merkezi iradeden aldıkları gelirlerde kesintiye gidilmiştir. Bir yandan gelirlerin kesilmesi, bir taraftan ağır borç yükünün yarattığı ödeme zorluğu, diğer taraftan ağır denetim baskısı ile CHP’li belediyelerin adeta çalışmalarına engel olunmak istenmiştir” dedi.

BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMA GİRİŞİMİ

Belediyelerin sigorta prim borçları üzerinden yaratılmaya çalışılan tartışmanın bir bardak suda fırtına koparma girişimiyle hedefin CHP’li belediyeler olduğunu ifade eden Nail Kamacı, şunları söyledi: “22 yıllık iktidarın sonunda gelinen ekonomik, sosyal, finansal çöküntüyü saklamak için suni gündem yaratma girişimidir. Ancak halkımızın bu girişimlere karnı toktur. İktidar halkımıza karşı bile ekonomik mobbing uygulamaktadır. 

Milletimiz gelir adaletsizliğinin yarattığı derin bir yoksulluk girdabına düşmüşken, iktidar ve yandaşlar adeta lale devrini yaşamaktadırlar. CHP’li belediyeler, üzerlerine akla hayale gelmeyecek baskı ve engeller oluşturulmasına karşın halkımıza yaşamlarını kolaylaştıracak evrensel standartta hizmet sunmaya devam edecekler, bunu yaparken kendilerine bırakılmış olan borç kamburundan da mümkün olan en kısa sürede kurtulacaklardır.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Eşkiyalığın böylesi

Eşkiyalığın böylesi

ADP’den etkinlikler dizisi