GES bahane rant şahane!

GES bahane rant şahane!

 Antalya’nın Elmalı ilçesi Düden, Eymir ve Pirhasanlar mahalleri halkı, hayvanlarını otlattıkları mera alanının bir şirkete kiralanarak Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yapılmak istenmesine karşı çıkıyor. 25 Temmuz günü Düden Mahallesi’nde yapılan ZED bilgilendirme toplantısında vatandaşlar mera alanının kiralanmasına şiddetle karşı çıktıkları bildiriliyor.

CHP Antalya Milletvekili Ali Coşar, Elmalı ilçesindeki GES tartışmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. CHP’li Coşar, önergesinde GES projesinin bölge halkının geçim kaynağı olan hayvancılığa büyük zarar vereceğini belirterek, “Güneş enerji santralleri büyük ölçekli araziyi kaplamakta, arazi bozulmasına, habitat kaybına neden olabilmektedir. Köy merası ve tarım arazisi üzerine kurulanlar gıda güvenliğini tehdit etmektedir. Bölge halkının büyük bölümü geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. GES projesiyle mera ve tarım alanlarının ranta açılması sonucu yaşam alanları büyük zarar görecektir” dedi.

Daha önceki yıllarda da köy merasının kiraya verilerek yine GES yapılmak istendiğini bildiren Coşar, “Ancak Elmalı halkı geçmiş yıllarda da şimdi olduğu gibi karşı çıktı ve projenin ÇED toplantısı bile gerçekleşmemişti. Vatandaşlar tarım alanlarının ve köy meralarının ranta açılmasına sonuna kadar karşılar. Bizler de Elmalı’nın Düden, Eymir ve Pirhasanlar halkı gibi GES ve bunun gibi halkımızın yaşam alanlarını tehdit eden projelere sonuna kadar karşı çıkacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Interpol tarafından 12 yıldır aranan cinayet şüphelisi, Antalyada yakalandı

Interpol tarafından 12 yıldır aranan cinayet şüphelisi, Antalya’da yakalandı

Gurk tavuk gibi milyarların üstüne çökmüş verir mi?

Gurk tavuk gibi milyarların üstüne çökmüş verir mi?