Kepez Belediyesinin, eski Dokuma Fabrikası binasında 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, 13 sergi teması, 7 atölyesiyle öğrencileri bilimle ve teknolojiyle buluştururken, eğitimcilere de bilimsel çalışmalarında rehberlik ediyor. Erasmus projesi kapsamında Romanya’nın Tergoviste şehrinden Antalya’ya gelen öğretmenler, bilim merkezini gezdi. Romanyalı heyet, Antalya Bilim Merkezi’ndeki sergi alanlarını ve atölye çalışmalarını inceledi. Heyete, merkezde yapılan faaliyetler, 13 sergi alanı ve 7 atölye çalışması hakkında bilgi verildi.
ANTALYA BİLİM MERKEZİ’Nİ ÜLKELERİNDE ANLATACAKLAR
Romanyalı öğretmenler, Antalya Bilim Merkezi’nde STEM konusu kapsamında iş başı izleme faaliyeti gerçekleştirdi. STEM; İngilizce Science (bilim), Technology (teknoloji), Engineering (üretim ve tasarım) ve Math (matematik) kelimelerin ilk harflerinden oluşan bir terim. Bu eğitim sisteminin amacı, öğrencilerin bütün disiplinler arasında analitik düşünme ve her türlü araç ve gereci kullanarak tasarım, üretim yeteneklerini geliştirerek, yeni kazanımlar sağlamasını hedefliyor. Bilim merkezinin STEM atölyesini de gezen Romanyalı öğretmenler, Antalya Bilim Merkezi’ndeki bilimsel uygulamaları meslektaşlarına aktaracaklarını ve kendi okullarında da uygulayacaklarını ifade ettiler.
AKDENİZ BÖLGESİNDE İLK VE TEK
Akdeniz bölgesinde ve Antalya’da ilk ve tek olan Antalya Bilim Merkezi, Kepez Belediyesi ve TUBİTAK işbirliğiyle şehre kazandırıldı. DokumaPark’ta yer alan ve 12 bin 500 metrekare kullanım alanı olan bilim merkezi, 13 sergi alanı ve 7 atölyesiyle hizmet veriyor. Antalya Bilim Merkezi, Astronomi Atölyesi, Matematik Atölyesi, Robotik Kodlama ve Yazılım, Fen Bilimleri Atölyesi, Ahşap Tasarım Atölyesi, STEM Atölyesi, Biyoloji-Kimya Atölyeleri ile bilimsel çalışmalara destek veriyor. Bilim merkezinde, öğrencilerin yararlanabileceği donanımlı laboratuarlar da bulunuyor.
Bilim merkezi, sergi ve atölye çalışmalarının yanı sıra, çocuk oyun alanları, açık ofisleri, kütüphane ve kafeterya alanları ile sosyal etkinlikleri de içinde barındıran dinamik ortamlar sunuyor.
Yorumlar
Loading…