Kaş Gömbe yayla şenliklerinde insan seli

Kaş Gömbe yayla şenliklerinde insan seli

ANTALYA, (DHA) – ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünü yaşatan yayla şenliklerine devam ediyor. Kaş Gömbe mahallesinde düzenlenen Yörük göçü ve yayla şenliklerine bu yıl da binlerce vatandaş katıldı. İnsan selinin yaşandığı şenliklerde Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Buse Doğan konser verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de şenliğe katılanları yalnız bırakmadı.

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en değerli kültürel miraslarından biri olan Yörük kültürüne sahip çıkarak yaşatmaya devam ediyor. Geleneksel hale gelen Kaş Gömbe Yayla Şenlikleri bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yörük göçü ve duası ile başlayan şenliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, Cumhuriyet Halk Partisi Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

YÖRÜK GÖÇÜ İLE BAŞLADI

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kaş Gömbe Yaz Şenlikleri Yörük göçü ile başladı. Mehteran takımı öncülüğünde başlayan Yörük göçünde, Yörüklerin gündelik hayatta kullandığı tarihi araç gereçler de sergilendi. Başkan Böcek de traktör kullanarak göçe renk kattı. Yayla Şenlikleri’nde 7 bin kişilik geleneksel keşkek ikramı da yapıldı.

Gömbe İlkokulu bahçesinde hazırlanan konser ve etkinlik alanındaki programlara ise ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, Yörük dernek temsilcileri ve üyeleri ile birlikte binlerce vatandaş katılım sağladı. Şenlik programlarında Likya Yörükleri Patara Zeybek Ekibi ve Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları ekipleri yöresel halk oyunlarını sergiledi. İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Halk Müziği Orkestrası eşliğinde sahne alan Ümran Özdemir ve Mevlüt Öz, hareketli yöresel türkülerle alanı dolduran vatandaşları eğlendirdi. Genç yaşlı birçok vatandaş sanatçılarla birlikte sahneyi paylaşarak oyun havalarına eşlik etti. Şenliklere katılan vatandaşlar ve Yörükler tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Böcek halkı selamlayarak vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

YÖRÜK ÇOCUĞUNU BAĞRINIZA BASTINIZ

Gömbe’de vatandaşlara seslenen Başkan Böcek, şenlikte yaptığı konuşmada, “Bugün burada konuşmama vesile olan sizlersiniz. Kurulduğu günden bugüne Büyükşehir Belediye Başkanlığını iki dönem üst üste kazandıran, bizleri buluşturan sizlersiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Kadere bak geçen yıl yine bu meydanlarda ancak bu alanda değildik. Bu alan verilmemişti bize. Bu alanın biraz aşağısında tozlu topraklı da olsa bizleri yalnız bırakmamıştınız. Yine buradaydık. Allah’a hamdolsun Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan abimizi de bağrınıza bastınız. Bu Yörük çocuğu Muhittin Böcek’i de bağrınıza bastığınız için hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Gecenin finalinde sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Buse Doğan, birbirinden güzel eserleri binlerce vatandaşla beraber söyledi. Yayla şenliklerinde sahne almaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Doğan, Muhittin Böcek’e teşekkürlerini sunarak şunları söyledi:

“Başkanımız kültür, sanat ve müzik alanında Türkiye içerisinde gerçekten önemli adımlar atıyor. Antalya deyince direkt aklımıza sanat geliyor artık. Ben kendi alanım adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
AntSanat'ın 10'uncu sayısı okuyucuyla buluştu

AntSanat’ın 10’uncu sayısı okuyucuyla buluştu

Gökyüzü tutkunları Dokuma Parkta buluştu

Gökyüzü tutkunları Dokuma Park’ta buluştu