Katliam yasasını geri çek

Katliam yasasını geri çek

 Antalya’nın Finike ilçesinde hayvan haklarını korumak, hayvan hakları, sokak hayvanlarının sahiplenilmesi, bakımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla geniş katılımlı bir miting yapıldı. Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Koruma Derneği (TORAÇDER) Başkanı Önder Akülkü ile Finike Hayvancanları Sevenler Derneği (FİNİKE HAYCAN DER) Başkanı Canan Yaşar’ın da katıldığı mitingde hayvan dostları ‘Katliam yasanı geri çek, kısırlaştır aşılat yaşat’  yazan pankartlar taşıdılar. FİNİKE HAYCAN DER Başkanı Canan Yaşar, mitinde yaptığı konuşmada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası’nda yapılan değişikliklerin hayvanların korunması amacının çok dışında sonuçlar doğurduğunu ileri sürdü. Yaşar, şunları söyledi:

“Yaratılanı yaratana rağmen sevmeyenler ile hayvan düşmanları yasayı sanki kendilerine dayanakmış gibi varsayarak katliamlara girişmiş, cezalandırılma korkusu ile içlerinde tuttukları sapkınlıklarını toplumda infial yaratacak şekilde ortaya kusmuşlardır. Yaşananlar sadece yasanın bir kez daha gözden geçirilmesi gerekliliğini değil, aynı zamanda hayvan hakları bilincinin , hayvan sevgisinin toplumda daha fazla geliştirilmesi çalışmalarının ad elzem olduğunu göstermektedir.”

HAYVANLAR DA İNSANLAR GİBİ ACI ÇEKEBİLİYORLAR

Hayvanların da tıpkı insanlar gibi bir canlı, acı çekebilen bir can, bir ana-baba olduğunu, sağlıklı yaşama ve barınma haklarına tartışılmaz şekilde sahip bulunduklarını bıkmadan usanmamadan anlatmak ve bu eğitimi vermenin şu andaki sürecin temel konusu olduğunu vurgulayan Canan Yaşar, “Yasanın olası sakıncaları, ancak toplumsal bilincin artırılması ile engellenebilir. Bu nedenle bizler de görevimizi yerine getirmek amacı ve gerekliliği ile Finike hayvancanları korumak adına bir dernek kurmak için yola çıktık. Derneğimizin temel amacı sokak hayvanlarını sahiplendirerek, yaşatma, sahiplenme olanağı olmayanların bir STK aracılığıyla bakım ve iaşelerine destek olmalarına imkan yaratma ve hayvan hakları konusunda eğitimler yapma, barınma koşullarının iyileştirilmesi için her türlü kurumla işbirliğinde bulunmaktır” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
7 günlük süreyi kaçıran evden atılıyor!

7 günlük süreyi kaçıran evden atılıyor!

Muratpaşa'da sünnet şöleni Şehitler Parkı'nda düzenlenecek

Muratpaşa’da sünnet şöleni Şehitler Parkı’nda düzenlenecek