Sesimizi duyun artık!

Sesimizi duyun artık!

 Antalya’da savaştan kaçarak gelen Rus ve Ukraynalılar başta olmak üzere hemen her sektörde kaçak çalışıp, devlete bir kuruş vergi vermeyenlere karşı en gür ses Antalya Emlakçılar İş Takipçileri ve Oto Galericiler Odası Başkanı İsmail Çağlar’dan geldi.

Çağlar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşmada, “Her şeyi esnafımız ödüyor. Fakat hala ayakçı, kapıcı, hatta yabancılar bir kuruş devlete vergi vermeden araç alıp satıyorlar, kiraya veriyor, taksicilik yapıyorlar. Ev alıp satıyorlar, kiraya veriyorlar ne olur sesimizi duyun artık” diyerek isyan bayrağını çekti.

Başkan Çağlar, sosyal medya paylaşımında esnafın yükünü şu örneklerle açıkladı: “27 Eylül’den itibaren ikinci el otomobil satışlarında güvenli ödeme sistemi zorunlu hale gelecek. Galericiler, güvenli ön ödeme sisteminin ek ücreti, noter satış ücretleri ve vekalet ücretleri nedeniyle zorlandıklarını ifade ediyorlar.”

YILDA 9 BİN ARAÇ SATIŞI YAPILIYOR

Antalya Emlakçılar İş Takipçileri ve Oto Galericiler Odası Başkanı İsmail Çağlar, oto galericilerin 27 Eylül’de uygulanmasına başlanacak Güvenli Ödeme Sistemi’ne yönelik kaygılarının bulunduğunu hatırlatarak,”Galericiler mesleki yeterlilik belgesi aldıkları için dolandırıcılık riski olmadığını belirterek noterler olmadan satış yapmak istiyor. Antalya Emlakçılar İş takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası bünyesinde dolandırıcılık durumunda tahkim kurulu ve Ticaret Bakanlığı tarafından gerekli yaptırımların uygulandığını vurguluyor. Türkiye’de yılda yaklaşık 9 milyon araç satışı gerçekleşiyor.

Bunun yarısına yakınını galericiler yapıyor. Türkiye genelinde 100 bin motorlu araç satıcısı bulunurken, bunlardan 35 bin 600’ü ikinci el araç satışı için yetki belgesi almış durumda. Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikte ikinci el taşıt satışlarında Güvenli Ödeme Sistemi zorunlu hale getirildi. Satış bedelinin ve taşıt mülkiyetinin eş zamanlı el değiştirmesini sağlamak için para transferi, bankalar ve ödeme kuruluşları tarafından yapılacak” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
AKP'li başkanın zevki sefa pozu

AKP’li başkanın zevki sefa pozu

Anadolu lezzetleri Antalya'da buluşuyor

Anadolu lezzetleri Antalya’da buluşuyor