MURATPAŞA BELEDİYESİ’NDEN ‘ŞEHRİ KEŞFET’ PROJESİ

MURATPAŞA BELEDİYESİ'NDEN 'ŞEHRİ KEŞFET' PROJESİ

Antalya şehir merkezini 12 ay turistlerle buluşturmayı amaçlayan projenin tanıtım toplantısı Antalya Lokantası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Anex Tour Ganel Müdürü Yasir Karaçor, BW Plus Khan Hotel Genel Müdürü Turgut Alkış, Çetin Tur Yönetim Kurulu Başkanı Liva Çetin, Alp Paşa Hotel Genel Müdürü Ali Akçakaya, Anex Tour Genel Müdür Yardımcısı Çağlayan Özbayık proje hakkında açıklamalar yaparak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

100 MİLYON TURİST HAYAL DEĞİL

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye ve Antalya’nın resort turizmi ile dünyanın öncüleri arasında yer aldığını belirten Başkan Uysal, “Antalya’da misafirleremiz deniz, kum, güneş ve yüksek servis kalitesi taşıyan otellerde kalıp ülkelerine dönüyor. Bu turizm şekli ile bir destan yazdık. Her şey dahilde büyük bir başarı yakaladık. Türkiye gibi zengin ve renkli bir ülkede sadece her şey dahili yapmak kabul edilebilir değil. Benim hayalimde Türkiye için 100 milyon çevre dostu turist, 150 milyar dolar turizm geliri var. lan bir hedef var. Zaten 56 milyon turist ağırlıyoruz. 100 milyona da ulaşabiliriz. Bu hedefler uzun vadeli bir hayal değildir. Bu hedef doğrultusunda yola çıktık. Antalya ve zenginliklerimiz burada. Bu zenğinliklerimizi rafa koymalıyız. Rafa koyup sunmazsanız olmaz. Kış aylarını hedef seçen ve ününü alıp rafa koyan bir dönüm noktasındayız. Biz somut bir adım atıyoruz. Anex Tour’a özel bir teşekkür ediyorum. Anex, kitle turizminin önemli bir oyuncusu. Anex Tour, ülkemize çiddi oranda turist getiren, ülkemiz için kahraman kurumlardan biridir. Bu yaklaşıma da ticari olarak ihtiyaçları yok. Raflarına Antalya şehir merkezi kışlık ürününü koyuyor. Orta ve uzun vadeli düşündüler. ‘Milyonlarca turist getiriyoruz bununla uğraşamayız’ demediler. Sağolsunlar var olsunlar. 07 Ekim 2024 Türkiye turizminde hatırlanacak bir tarih olacaktır. Hayırlı olsun diyoruz. 1 haftalık bir tur hazırladık. Tuiristleren bir haftanın 4 gününü şehir merkezinde geçirmesini istiyoruz. İlk 1000 turistle ben yemek yiyeceğim. Biz de belediye olarak projenin tam olarak içinde olacağız. Önümüzdeki kış ayları için 5-6 takvim belirledik. Anex Tour ofislerinde satışa çıkacak. Tüm seyahat acentelerine açığız. Bu bir kar değil şehrimizin bir ürün olarak raflarda yer alması olayıdır. 2-3 sene sonra bir belediyenin bunu yapmasına gerek kalmayacak” dedi.

12 AY TURİZM İÇİN

Anex Tour Ganel Müdürü Yasir Karaçor ise “Antalya çok güçlü bir destinasyon. Antalya resort otelcilikte dünyanın önde gelen bölgesidir. Ancak 12 ay turizm için kış aylarında kültür turlarını ön plana çıkarmak lazım. Antalya’da ön plana çıkarmak zorunda olduğumuz değerlerimiz var. Antalya’nın oteller dışında bilinmeyen çok bölgesi var. Bu değerleri de ön plana çıkaracak bu çalışma ülkemize hayırlı olsun” dedi.

HERKESE YARAR GETİRECEK!

BW Plus Khan Hotel Genel Müdürü Turgut Alkış, “12 ay turizm konusunda sıkıntılarımız var. Kış aylarında doluluklarımız yüzde 50 düşüyor. Bunun da yeterli anlamda tanıtım yapılamamasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Biz otel genel müdürleri personelle yönetim arasında köprüyüz. Kış aylarında da personel sayısını azaltmak zorunda kalıyoruz. Bu tür projelerin herkese yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu çalışma için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ANTALYA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ!

Çetin Tur Yönetim Kurulu Başkanı Liva Çetin, “Antalya için bu projeyi duyunca maddi manevi başkanımızın yanında olduğumuzu söyledik. Antalya için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız” dedi.

BU PROJEYİ ANTALYA İÇİN ÖNEMSİYORUZ!

Alp Paşa Hotel Genel Müdürü Ali Akçakaya, “Böyle bir projede olduğumuz için teşekkür ediyoruz. Bu özel projeyi önemsiyoruz ve daha ileri taşımak için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

TİCARİ OLMAYAN BİR PROJEYE “EVET” DEDİK

Son olarak konuşan Anex Tour Genel Müdür Yardımcısı Çağlayan Özbayık ise “Bu projeyi başkanımızla defalarca konuştuk. ANEX tour olarak ticari olmayan bir projeye ‘evet’ dedik. Kar amacı gütmeyen ama Antalya’ya yarar getirecek bir proje. Bu proje için teşekkür ediyoruz. Bu proje kitle turizmi yapılan bir şehirde farklı bir bakış açısı. Anex Tour olarak Antalya için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İstanbul’da ilk kar ne zaman yağacak? Prof. Dr. Şen’den yeni hava durumu uyarısı