‘BODRUM TATİLİ SAINT-TROPEZ’DEN PAHALI’

'BODRUM TATİLİ SAINT-TROPEZ'DEN PAHALI'

Novıye İzvestiya‘nın haberinde Türkiye’de ortalama bir tatil paketinin şu an 200 bin ruble civarında olduğu hatırlatıldı. Portal bunun neredeyse iki kişilik Küba gidiş-dönüş bileti fiyatına eşit olduğuna dikkat çekti. Habere göre, Rus turistler Küba ve Vietnam gibi daha az popüler rotalarda, daha düşük bütçelerle daha uzun tatil yapma imkanına sahip.

 Tur operatörlerine göre, Ekim ayında Türkiye’de tatil yapmak diğer ülkelere kıyasla oldukça pahalı. Bodrum gibi popüler tatil beldelerinde fiyatlar, Fransa’nın ünlü tatil kasabası Saint-Tropez ile karşılaştırıldığında daha yüksek. Ayrıca, Mısır’da da sezonun başlamasıyla birlikte fiyatlar hızla yükselmiş durumda. Mısır’a bir haftalık tatilin maliyeti ortalama 240 bin rubleyi buluyor ve turistik hizmetler de oldukça pahalı. Bir fincan kahve 7 dolara, kısa bir tekne turu ise 60 dolara mal olabiliyor.

Öte yandan, Vietnam’da sezonun başlamasıyla birlikte fiyatlar düşerken, bu ülkede tatil yapmak diğer ülkelere kıyasla oldukça ekonomik hale geliyor. Küba ise sezon sonu avantajları ile dikkat çekiyor. Habere göre Küba’da 11 gecelik bir tatil, Türkiye veya Mısır’a kıyasla gün başına daha ucuza geliyor.

Son olarak, portal egzotik tatil arayışında olanlara Çin’in Hainan Adası’nı tavsiye ediyor. Ancak buradaki fiyatlar da hızla yükseliyor. Yüksek sezonun başlamasıyla birlikte Hainan’da tatil yapmak, Vietnam gibi alternatif destinasyonlara göre daha pahalı. (Kaynak:turkrus)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Krizlere bağışıklık kazanmış turizm!

Krizlere bağışıklık kazanmış turizm!

9 AYDA 177 MİLYON YOLCU!

9 AYDA 177 MİLYON YOLCU!