ENDEMİK BİTKİLERİN KORUNMASI İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

ENDEMİK BİTKİLERİN KORUNMASI İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

İsim değişikliğine uzanan kapsamlı bir dönüşümle, uluslararası standartlarda ve kişiye özel tatil anlayışıyla hizmet veren Ela Excellence Resort Belek, Antalya’nın eşsiz doğal güzelliklerine sahip Kemer bölgesinde, biyolojik çeşitliliği korumak ve sürdürülebilir turizm hedefine katkı sağlamak amacıyla Antalya Orkidelerini ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile sürdürülebilirlik odaklı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin korunmasını ve çoğaltılmasını sağlayacak projeyle bölgeye özgü endemik türlerin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

“Kemer’in endemik bitki çeşitliliğini koruyarak sürdürülebilir turizme katkı sağlayacağız”

ANTOK ile başlattıkları endemik bitkilerin korunmasını hedefleyen projeyi anlatan Özak Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Akbalık, “Kemer bölgesi eşsiz doğası ve endemik türleriyle turizm için önemli bir değer taşıyor. Kemer’de ANTOK ile başlattığımız projeyle endemik bitki türlerinin doğal ortamlarda çoğaltılmasını üstelenerek hem biyolojik çeşitliliği koruyacak hem de sürdürülebilir turizm ilkesine katkı sağlayacağız. Ülkemizdeki nesli tükenme tehlikesinde olan bitki türlerinin, doğal alanlardaki sayılarını çoğaltarak koruma altına almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Proje kapsamında endemik bitki türleri haritalandırılacak”

Antalya Orkidelerini ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz projeyle hedefledikleri çıktıları, “Ela Excellence Resort Belek ile gerçekleştireceğimiz projemizle, Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin belirlenmesi ve haritalandırılmasını, nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin korunması ve çoğaltılmasını, bölgenin doğal güzelliklerinin korunarak sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, yerel halkın çevre bilinci ve duyarlılığının artırılması ve bilimsel araştırmalara katkı sağlanması amaçlıyoruz” ifadeleriyle açıkladı. 

ANTOK Ar-Ge Sorumlusu Pınar Kınıklı ise Ela Excellence Resort Belek ile gerçekleştirecekleri iş birliğinin Antalya biyoçeşitliliği, özellikle de Beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı florası üzerinde gerçekleştirdikleri araştırma sonuçlarına önemli katkı sağlayacağını ifade etti. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalya'da 2 otomobil çarpıştı 4 kişi yaralandı

Antalya’da 2 otomobil çarpıştı 4 kişi yaralandı

PEGAS TOURİSTİK'TEN FARKINDALIK KONFERANSI

PEGAS TOURİSTİK’TEN FARKINDALIK KONFERANSI