Otizmli Yiğit’ten harika resimler

Otizmli Yiğit'ten harika resimler

 Ankara’da 35 yıl önce evlenen Hatice ve Yusuf Tekeli çifti, çocuklarının olmayınca tedavi edilmeye başladı. Tüm tedavinin sonuçsuz kalmasıyla çift, evlat edinmeye karar verdi. Çift, polis memuru Yusuf Tekeli’nin tahsisi Isparta’ya çıkmakca içeride kuruma evlat edinmek için başvuruda bulundu. 2003 yılında gelen telefonlarla kurumda bulan Tekeli çifti, 3 aylık Yiğit ile ilk defa karşılaştı. Yanlarında Yiğit’e giydirecekleri kıyafetler de götüren çift, büyük mutluluk yaşadı. 1 yıl boyunca seçimin gözetiminde Yiğit’e anne babalık yapan Tekeli çifti, 2004 yılında mahkeme kararıyla Yiğit’i nüfuslarına yakalandı.

ARKADAŞLARINA DA İLHAM OLDU

Normal bir çocukluğa sahip olan Yiğit, 2,5 yaşına geldiğinde hareketlerinde değişiklikler başladı. Konuşmasında ve hareketlerindeki değişiklikten şüphelenen çift, çocuklarını doktora aldı. Tetkikler sonunda Yiğit’e epilepsi ve yüzde 40 otizm teşhisi konuldu. Yiğit hem tedavi hem de özel eğitime başladı. Çocuklarını evde çizdiği resimleri gören aile, Yiğit’i resme de yönlendirdi. Akdeniz Otizm Derneği’nin Aksu’da sağladığı uzun süreli resim derslerine çalışmaya başlayan Yiğit, yaratıcılığı ve çizdiği resimlerle hayran kaldı. Kendi gibi otizmli çalışanlara da ilham veren Yiğit’in çizdiği resimler, depodaki resim sınıfında sergileniyor. Ayrıca Yiğit’in resimlerinin yer aldığı bir sergi de planlanıyor.

‘YARATICILIĞI İLERİ SEVİYEDE’

Yiğit’in resim konusunda başarılı olduğunu söyleyen resim öğretmeni Tutku Varışlı Er, “Yiğit, başarılardan en iyisine. En son kendi kendine toz pastel çalışması yaptık. Kendi başına yağlı boya, akrilik boya ile yapılan çok iyi. Yaratıcılığı ileri düzeylerde çalışıyoruz. Daha çok akrilik boya çalışıyoruz. Farklı yaş gruplarıyla farklı çalışmalar yapıyoruz ama Yiğit ile bireysel çalışabiliyoruz ve son olarak bir sergiye dönüştürmeyi düşünüyoruz” dedi. Okulda ve evde resim yapmaya devam eden Yiğit Tekeli de ” Resim yapmayı çok seviyorum. Akrilik boya, toz pastel boya ürünleri ve tuval çalışmaları yapıyorum. Benim ve arkadaşlarımın birçok resmi var. Resim yapmayı devam ettirmek istiyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Bu kaçıncı katliam?

Bu kaçıncı katliam?

Koray Avcı ile müzik dolu anlar

Koray Avcı ile müzik dolu anlar