ANTALYA TURİZM FUARI 6.KEZ KAPILARINI AÇTI

ANTALYA TURİZM FUARI 6.KEZ KAPILARINI AÇTI

Fuarın açılışına ATF Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı  (K.K.T.C.) Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. 

Antalya Expo Center’da kapılarını açan Antalya Turizm Fuarının açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan ATF’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, turizmin ince detaylarla birbirine bağlı bir sektör olduğunu söyledi. Meral, ” Fuarcılık da bu işin bir kolu. 2019’da 4 bin metrekare ile başladığımız fuarı bugün 35 bin metrekarelik alanda, 30 binden fazla katılımcı ile yapıyoruz.”dedi.

Açılışta ne konuştular?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı:

“Erzurum 2025 yılında 2 önemli görev üstlendi. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Erzurum, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkeleri turizm başkenti oldu. Bunun hazırlıkları içerisindeyiz. İkincisi ile, Avrupa’nın kış sporları başkenti oldu. Tüm organizasyonlarımızı sürdürülebilir bir hale getirmeyi planlıyoruz. 365 gün boyunca, farklı, birçok organizasyonumuz olacak. Antalya Turizm Fuarı’nın sektör açısından hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz:

“2024 yılı itibarıyla 2 yılık süreçte sektöre 1 milyar dolar kaynak aktaracağımız taahhüdünde bulunmuştuk. Bu sözümüzü, turizm sektörünün farklı ihtiyaçlarına yönelik özel ürün ve kredi çözümleriyle yerine getiriyoruz. Otel yatırımlarından renovasyonlara, yeşil dönüşümden enerji kredilerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunarak ekosistemin tüm ihtiyaçlarına destek olmaya devam ediyoruz.”

TÜRSAB Başkanı Davut Günaydın:

“17 binin üzerinde üyemiz var. Dünyanın en büyük turizm örgütlerinden bir olan TÜRSAB, Türk turizmine hizmet etmeye devam ediyor. Hem yurt dışından turist getirmek hem de iç turizmde faaliyetleri için çalışıyoruz. Türkiye’ye gelen turistin yüzde 80’nini seyahat acenteleri ve tur operatörleri getiriyor. Turizmi 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Turizm TÜRSAB’la başladı, gelecekte de turizmi geliştirmek için TÜRSAB diğer turizm temsilcilileriyle çalışmaya hazır”

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu:

“Antalya turizm fuarı çok büyük bir fuar haline geldi. Bir birleşme alanı haline geldi. ATF, ITF, EMITT bizim gözbebeğimiz oldu, bizi dünya çapında temsil ediyor. Turizm fuarlarına destek vermekle birlikte Antalya dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan 5’inci şehir. Biz Türkler bu işi de çok iyi yapıyoruz. En iyi yaptığımız işlerden bir olan turizm faaliyetlerine devam edeceğiz. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu:

“Çok farklı ülkelerden misafir ağırlamaya başladık. Yaptığımız planlı çalışmalar turizmdeki payımızı artırıyor. Acentelerimiz arı gibi çalışıyor. KKTC olarak ana vatan ile daima birlik, beraberlik, işbirliği içinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Turizmde çok iyiyiz, biz Türkler her şeyin üzerinden geliriz, yeter ki birlik, beraberlik içinde olalım”

Antalya Valisi Hulusi Şahin:

“Tünele 14’üncü olarak girdik ve ilk 5’te çıktık. Bu önemli başarı. Rekorlar kıran Türk turizmi var. Antalya dünya turizminin de başkentlerinden biri. Geçen yıl 16,7 milyon turist ağırladı. Bu yıl yüzde 8’lik büyümeyle rekoru aşacağımızı bekliyoruz. Hedefimiz olan 60 milyon turist ve 60 milyar dolara emin adımlarla gidiyoruz. Antalya, bu rakamların 3’te birini karşılayacak durumda. Otelcilerimiz artık zincir otellere dönmesi lazım. Dünyanın her yerinde olmanız lazım. Tehditler olduğu kadar fırsatlar da var. Türk turizmi olarak bizler bu işi çok iyi biliyoruz. Bizden daha iyi bilen yok diyebilirim. Bizler bu pazarlarda herkesten önce yerimizi alıp, gelirini Türkiye’ye aktaralım. Türk turizmi her yerde otel yapsın ve bu başarılı bayrağı dalgalandırsın”

Protokol açılış kurdelasının kesilemsinin ardından fuarı gezdi. Standlara uğrayan protokol üyeleri, turizmcilerden bilgiler aldı. Fuar,, 23 – 24 – 25 Ekim tarihlerinde profesyonel ziyaretçilere açık olacak ve çok sayıda panel ile turizmin gündemi Antalya’da konuşulacak. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
YENİŞEHİR HAVAALANI İÇİN YENİ HEDEFLER ALMANYA VE AVRUPA!

YENİŞEHİR HAVAALANI İÇİN YENİ HEDEFLER ALMANYA VE AVRUPA!