BAŞKAN EVREN TEZCAN: ‘DESTEK ALAMAZSAK, TURİZMDE ÇÖKÜŞ YAŞARIZ!’

BAŞKAN EVREN TEZCAN: ‘DESTEK ALAMAZSAK, TURİZMDE ÇÖKÜŞ YAŞARIZ!’

Fuar kapsamında Ortaca Belediyesi Meclis Üyesi Ali Mürşit Yağmur ile birlikte turizm profesyonelleriyle bir araya gelen Tezcan, Ortaca’nın doğal güzelliklerini, tarihi dokusunu ve turizmdeki çeşitliliğini anlattı.

Dört mevsim turizm yapılabilecek bir destinasyon!

Başkan Tezcan, özellikle Dalyan, İztuzu Plajı ve Kaunos Antik Kenti gibi turistik cazibe merkezlerine vurgu yaparak, “Ortaca hem yerli hem de yabancı turistler için ideal bir destinasyon. Doğa ile iç içe, sakin ve huzurlu bir tatil arayan herkesi Ortaca’ya bekliyoruz,” dedi. Ayrıca, bölgenin ekoturizm, su sporları ve kültürel turlar açısından sunduğu imkanlarla dört mevsim turizm yapılabilecek bir destinasyon olduğunu belirtti.

Büyük bir çöküşe neden olabilir!

Başkan Tezcan yaptığı açıklamasında, “Genel olarak baktığımızda turizm bu sene, geçen seneye göre düşüş göstermektedir. Bu düşüşün en büyük nedeni, ülkemizde turizm politikasının tam olarak oturtulmaması ve turizme gereken desteğin verilmemesinden dolayıdır. Eğer bu destekleri önümüzdeki dönemlerde alamazsak, turizm büyük bir çöküşe neden olacak. Maalesef o noktaya doğru gidiyoruz. Mesela, Muğla Ortaca olarak Yunanistan’a ve Rodos adasına yakın bir bölgedeyiz. Yerli turistlerimizin birçoğu Yunanistan ile yapılan bir haftalık kapıda vize girişler turizmi tamamen etkilemiş durumda. Turizmde büyük bir kayıp yaşamaktayız. Yurt dışı turlarına bakarsak onda da sıkıntımız, ülkemizdeki politikaların iyi olmamasından dolayı, Hollanda ve İngiltere ağırlıklı turistlerimizin Yunanistan, Portekiz İspanya gibi yerlere gittiklerini görüyoruz. Çünkü fiyatlar eskiden ülkemizde ucuzken, şimdi yabancılar için çok daha pahalı hale gelmiş durumda. Onlarda bunu değerlendirdikleri zaman onlara İspanya, Yunanistan, Portekiz gibi ülkeler daha ucuza geliyor. Bunun için olması gereken bu iktidarın politikalarından vazgeçilip, yeni akılcı geleceğe dönük, Türkiye’nin önünü açabilecek politikalar yapılmasıdır. Bu konuda da inşallah önümüzdeki dönemde seçimde iktidara gelmemiz ile bunun çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Projeler üretmeye devam!

Antalya Turizm Fuarı’nda yapılan değerlendirme sonrası Evren Tezcan, Ortaca’nın turizminin gelişmesi için tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve bölgeye daha fazla turist çekmek için önemli projeler yürüttüklerini de ifade etti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
‘Altın’ Libya’ya ‘Gümüş’ Tunus’a gitti

‘Altın’ Libya’ya ‘Gümüş’ Tunus’a gitti