Antalya’da CHP’nin yerel ve genel seçimlerde Muratpaşa ile birlikte oy deposu olarak gösterilen Konyaaltı Belediyesi’nde partisi ve çevresi tarafından ‘İşçi Başkan’ olarak lanse edilen Belediye Başkanı Cem Kotan’ın 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra kadro şişkinliğini ve belediyenin ekonomik sıkıntılarını gerekçe göstererek başlatıp, kademeli olarak sürdürdüğü işçi çıkarmalarında bu kez hedef olarak kadrolu işçilere yöneldiği ileri sürülüyor.
Kamuoyuna eski belediye başkanı Semih Esen’in giderayak çok sayıda kişiyi işe aldığı için maaş ödemekte bile zorlandığı mesajını veren Konyaaltı Belediye Başkanı Kotan’ın kadrolu 63 işçiyi çıkarmak için harekete geçip, ardından 10 yeni işçi alımı için İş Kurumu’na başvuruda bulunması tepkileri artırdı. 8 ayı aşkın görevde olmasına rağmen personelinin maaşlarını düzenli ödeme konusunda yeterli adım atmayan Kotan’ın kadrolu ve CHP’li olan işçileri çıkarma girişimi belediyede iş barışını tehlikeye sokarken, daha önce işten çıkarmaları protesto etmek için HayatParkta yapılan çadırlı eylemin bu kez belediye binası önüne taşınması için hazırlık yapıldığı bildiriliyor.
10 BİN LİRAYI BİLE VEREMEDİ
Konyaaltı Belediye Başkanlığı koltuğunda 8 ayı aşkın süredir oturan ve ekonomik sıkıntıyı giderecek reçeteyi üretemeyen Başkan Kotan’ın çalışanlara her ay ödenen 10 bin lirayı bu ay verememesi belediyenin tam bir kaosa sürüklenmesi anlamına geldiği ileri sürülüyor. Öte yandan Konyaaltı Belediyesi’nin işçi belediye başkanının belediye çalışanlarına mobbing uyguladığı iddiaları da sıkça konuşulmaya başlandı. Bir kısım personelin görev yerini değiştiren Cem Kotan yönetiminin bir bölüm uzman personeli için park .bahçeler, fen işleri ve hayvan barınağında görevlendirerek, bir anlamda sürgüne yolladığı da iddialar arasında yer alıyor.
Belediye başkanlığının ilk günlerinde yaptığı açıklamalarda belediyede 600-700 işçi fazlalığı olduğunu açıklayan Kotan, ilk aşamada 80 kişiyi işten çıkarmış, kademeli çıkarmaları sürdürürken, tazminat ödeyemediği halde belediye çalışanlarına emekli olmaları ya da işten ayrılmaları teklifleri getirdiği de biliniyor. Kotan’ın personeli ile yaptığı son toplantıda “Benim vasıflı elemana ihtiyacım var. Size cuma gününe kadar müsaade. Ya kendi isteğinizle fen işleri, temizlik işleri ve park bahçeler müdürlüğüne giderseniz, ya da ikinci, üçüncü seçenekleri devreye sokacağım” diyerek kendi çalışanlarını tehdit ettiği iddia ediliyor.
İŞÇİLERİNE SAHTEKAR YAKIŞTIRMASI
Konyaaltı Belediyesi’nde işçi çıkarma senaryosunun eski Başkan Semih Esen’in son 3 ayında kadroya geçirilen 63 belediye işçisinin CİMER’e şikayet edilmesi ile yazılmaya başlandığı ileri sürülüyor. CİMER’e yapılan şikayette kadroya geçirilen işçilerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge getirmeleri gerekirken, üniversite onaylı belge getirdikleri, böylece resmi evrakta sahtecilik yaptıkları öne sürülmüş. Böylece Konyaaltı Belediyesi yönetimi kendi personelini sahtekarlıkla suçlamaktan geri durmamış.
SENDİKA: SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ
Konyaaltı Belediyesi’nde yaşanan ve yenilerinin beklendiği işçi kıyımına Belediye-İş Sendikası sert tepki gösteriyor. Sendikadan yapılan açıklamada, “Sonuna kadar direneceğiz” denildi. Sendika ile belediye yönetimi arasındaki görüşmeler sürüyor. Kotan ve ekibi geri adım atmazsa, Belediye-İş Sendikası direnişi büyütüp, belediye binası önünde çadırlı protesto eylemi başlatmakta kararlı görünüyor. Öte yandan işçi çıkarmak için kolları sıvayan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın 10 yeni işçi almak için de İş Kurumu’na başvuru yaptığı anlaşıldı. Konyaaltı Belediyesi, yayınladığı ilanla yeni personel alacağını duyurdu. Konyaaltı Belediyesi şirketi Konyaaltı Tem. İnş. Org. Tic. ve San. A.Ş., 10 beden işçisi (Temizlik) alımı için ilan yayınladı. Buna göre adaylardan aranan şartlar şunlar: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,18 yaşını tamamlamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, askerlikle ilişiği bulunmamak, emekliğe hak kazanmamış veya emekli olmamak. Okur yazar olmak, geçerliliği devam eden en az yüzde 40 engelli sağlık kurulu raporuna sahip olmak.
Comments
Loading…