Aysu DURSUN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akdeniz rotalarında sürdürülebilir turizmi desteklemek amacıyla DETOUR projesine katıldığını duyurdu. Proje kapsamında Likya Yolu’ndaki işletmelere dijital dönüşüm ve finansman desteği sunarak bölge ekonomisini güçlendirmenin hedeflendiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Likya Yolu’ndaki sorunları çözmek için farklı projelerin de yolda olduğunu aktardı.
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akdeniz’in önemli turizm rotalarından biri olan Likya Yolu’nun sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek amacıyla, Avrupa Birliği COSME programı kapsamında ‘Akdeniz Rotaları Boyunca Dayanıklı Turizm Ekosistemlerinin Geliştirilmesi’ (DETOUR) projesine katıldığını duyurdu. Antalya Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, projenin önemine dikkat çekerek Likya Yolu üzerinde bulunan KOBİ’lerin kapasitelerini güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı.
BÖLGE EKONOMİSİNE 2 MİLYON AVRO DESTEK
Projenin detayları hakkında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Likya Yolu üzerindeki KOBİ’lerin kapasitelerini güçlendirmeyi ve Likya Yolu’nun değerini korumayı amaçladıklarını belirtti. Proje bütçesinden 2 milyon avronun bölgedeki işletmelere ayrıldığını ifade eden Müdür Zoroğlu, “Toplam bütçesi 8 milyon avro olan projenin 2 milyon avrosunu biz burada KOBİ’lerimizle proje içerisinde kullanacağız. Amacımız o bölgenin sürdürülebilirliğini sağlamak” dedi.
Likya Yolu kapsamında farklı bir projede mobil uygulama geliştireceklerini aktaran Zoroğlu, bu projeler ile Likya Yolu’ndaki sorunları çözmeyi hedeflediklerini söyledi.
FARKINDALIK VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
DETOUR Projesi, Kültür Rotaları Derneği proje koordinatörü Çağla Kosova, proje hakkında sunum yaparak, projenin detaylarını paylaştı. Likya yolunda yaklaşık 950 işletmeye destek vereceklerini aktaran Kosova, “Proje, dirençli turizm ekosistemlerinin geliştirilmesi hedefiyle yola çıkıyor ve bölgedeki kültür turizminin ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacı taşıyor. DETOUR projesi, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan, Bulgaristan ve Hollanda’dan da ortakları bir araya getiriyor. Proje kapsamında, Likya Yolu başta olmak üzere Via Francigena (İtalya), Olimpos Dağı ve Kissavos Parkurları (Yunanistan) ve Sultanlar Yolu (Bulgaristan) gibi önemli kırsal turizm rotalarındaki küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) dijital dönüşüm ve finansman desteği sağlanacak” diye konuştu.
Likya Yolu için gerçekleştirilecek projenin 2 milyon avroluk bütçeye sahip olduğunu ve Avrupa çapında sürdürülebilir turizmi teşvik etmeyi amaçladığını aktaran Çağla Kosova, proje kapsamında Likya Yolu için farkındalık yaratma, dijital haritalama, markalaşma ve pazarlama gibi alanlarda katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. (DHA)
Yorumlar
Loading…