1,5 yıl sonra erken seçim!

1,5 yıl sonra erken seçim!

  CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den erken seçim çıkışı. Habercilerin sorularını yanıtlayan Özel, “Toplumun yarısının erken seçim talebi var. 1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum. 5 yıl tamamlanamaz” dedi.

CHP’nin her ay anketlerde Ak Parti ile farkı 1 puan daha açtığını öne süren Özel, “Biz 31 Mart seçimlerinde oy isterken seçmenden bunun bir genel seçim olmadığını ve o yüzden tüm seçmenden de oy istedik. O günden bugüne tüm anketlerde de dördüncü ay üst üste CHP her ay farkı bir puan daha açarak birinci parti olarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Özel, “Seçimden hemen sonra bir erken seçim talebi yokken her ay bu talep daha da artıyor. Erken seçim talebi yükseldikçe biz bu talebi seslendirmeye devam ederiz. İktidar istemeden erken seçim teknik olarak mümkün değil. Ekonomi bu kadar kötü gidiyorken siz asgari ücrete zam yapmazsanız emekli maaşları bu noktadayken siz bu sese kulak tıkarsanız üreticileri perişan edersiniz. Erken seçim kaçınılmaz olur” dedi.

NORMALLEŞMEYE DEVAM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hükümetle yürütülen normalleşme süreciyle ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı: “Millet normalleşmeden memnundur ama kimse bu şartlarda muhalefetten yumuşama beklemesin ama diyalog zemini el sıkışma devam etmeli. Herkes işini yapıyor. Ben Halk Partisi’nin genel başkanıyım. Yumuşamanın içinde ne yumuşaması bu kadar ağır şartlar sert şartlar varsa muhalefet mi yumuşayacak kendileri de yumuşasınlar normalleşsinler.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Koray Aydın da istifa eti

Özel: El sıkışmak için tek el yetmez