2024 YILI SONU KADAR ÖĞRENCİLERE % 50 İNDİRİMLİ

2024 YILI SONU KADAR ÖĞRENCİLERE % 50 İNDİRİMLİ

Yüksek teknolojilerin yardımıyla hayata geçirilen dünyaca ünlü ve ödüllü müzeler Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi’nde ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine “Gençlik Müzede” ve “Kampüs Müzede” kampanyalarıyla yüzde 50 indirim ayrıcalığı sunulacak.

Özel günlerde düzenlediği çeşitli kampanyalarla tarih ve sanat tutkunlarının ilgisini çeken Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi “Gençlik Müzede” ve “Kampüs Müzede” diyerek, çocuklara ve üniversite öğrencilerine özel yeni bir kampanya daha başlattı. İstanbul Sultanahmet’teki Defter-i Hakani Binası’nda yer alan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti içindeki Efes Deneyim Müzesi, 31 Aralık 2024 tarihine kadar hafta içi 18-24 yaş arasına, hafta sonu ise 6-18 yaş arasına yüzde 50 indirimli olacak.

Türkiye’nin zengin kültürel mirasını çocuklara sevdirecek heyecan verici kampanya!

İstanbul’un kalbi Sultan Ahmet Meydanı’ndaki Defter-i Hakani Nezareti binasında bulunan Ayasofya’nın 1700 yıllık gizemli tarihini yüksek teknolojinin yardımı ile çocuklar ve gençler için ilgi çekici hale getiriyor. Müzede Ayasofya’nın hem Bizans dönemi hem de Osmanlı dönemi, etkileyici bir hikaye anlatıcılığını teknoloji ile buluşturarak, 23 farklı dil seçeneği ile anlatılıyor. Bizans Devleti’nin kuruluşundan itibaren Ayasofya’nın nihai yapısının inşasına kadar geçen süreç ve sonrasındaki aşamaları detaylı bir şekilde anlatan müzede bir de sergi katı bulunuyor. Bu katta sunulan deneyimi destekleyen ve çoğu ilk defa sergilenen eserler bulunuyor.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve Amerika, Mondo-Dr 2024 Awards’da “En İyi Müze” kategorisinde ödülün sahibi olan Efes Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine dünyada ve Türkiye’de yeni yaygınlaşmaya başlayan “immersive” teknolojilerle UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti’ndeki günlük hayatı, mimariyi ve sanatı deneyimleme imkanı sunuyor. Efes Deneyim Müzesi, tarihsel hikayenin ileri teknolojiyle bir araya gelerek oluşturduğu özgün anlatısıyla dünyada sayılı öncü örnekler arasında yer alıyor.

Dünyaca ünlü ve ödüllü müzeler

Kültürel mirası en ilgi çekici şekilde öne çıkaran bu müzeler yakın zamanda “MUSE Creative Awards”da üç altına layık görülmüştü. Dünyanın dört bir yanından turistlerin ziyaret ettiği Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, Sergi Deneyimi (Exhibition Experience) ve Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) kategorilerinde altın ödülü alırken, Efes Deneyim Müzesi ise Hologram ve Projeksiyon (Hologram / Projection) kategorisinde altın ödülün sahibi oldu. Efes Deneyim Müzesi aynı zamanda teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Amerika, Mondo-Dr Awards’ta “En İyi Müze” ödülünü alarak adını dünyaya duyurmuştu.

Hafta içi üniversite, hafta sonu ilk, orta ve lise öğrencilerine yüzde 50 indirimli

Dem Müzecilik’in uluslararası alanda da iletişimini yaptığı bu müzeler, ülkemizin yurtdışındaki tanıtımına da katkı sağlıyor. Müzelerin kullandığı görsel ve işitsel anlatım şekli çocuklar ve gençler için de Ayasofya’nın ve Efes’in tarihini ilgi çekici hale getiriyor. Dem Müzecilik 31.12.2024 tarihine kadar Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi’nde her hafta sonu 16.00 – 19.00, Efes Deneyim Müzesi’nde ise  16.00 – 17.30 saatleri arasında 6-18 yaş grubunu; Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi’nde hafta içi her gün 16.00 – 19.00, Efes Deneyim Müzesi’nde ise 16.00 – 17.30 saatleri arasında 18-24 yaş arasındaki üniversite öğrencilerini yüzde 50 indirim imkanı ile sunduğu yeni nesil müzecilik anlayışla tanışmaya davet ediyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
BUNGALOV TATİLİNE İLGİ ARTTI

BUNGALOV TATİLİNE İLGİ ARTTI

CONSENSE 2024 GERÇEKLEŞTİ

CONSENSE 2024 GERÇEKLEŞTİ