AFYONKARAHİSAR GASTRONOMİSİ DÜNYA SAHNESİNE LEZZET ŞOVU YAŞATACAK!

AFYONKARAHİSAR GASTRONOMİSİ DÜNYA SAHNESİNE LEZZET ŞOVU YAŞATACAK!

Bu yıl 7. kez düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası, ülkemizin spor alanındaki başarılarının taçlandırılmasının yanı sıra Afyonkarahisar’ın eşsiz lezzetlerini dünya ile buluşturarak, yerel mutfağın tanıtımında büyük bir rol oynuyor. Tarihin en eski dönemlerinden beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Afyonkarahisar tarihi ve kültürel değerlerin izlerini taşıyan bir coğrafyada yer almaktadır. Bölgede yetişen bazı ürünlerin yöre yemeklerinde yoğun olarak kullanılması, çeşit zenginliği oluşturmaktadır.  Afyonkarahisar’ın zengin mutfak kültürü, Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon MotoFest ile birlikte uluslararası düzeyde tanıtılacak.

Afyonkarahisar Gastronomisi Global Arenada

Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon MotoFest, yalnızca spor dünyasında değil, Afyonkarahisar’ın gastronomik zenginliklerinin keşfedilmesi ve tanıtılmasında da büyük bir öneme sahip. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, şampiyonanın Afyonkarahisar’ın zengin mutfağının tanıtılmasına önemli katkıda bulunduğuna dair yaptığı açıklamada, ‘‘Bu yıl 500 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Afyonkarahisar’ın zengin gastronomi kültürü, katılımcılar ve izleyiciler için eşsiz bir deneyim sunacak. Organizasyonumuz, Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerinin tanıtımında büyük bir rol oynuyor. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’a adım atarak, lezzetlerin büyülü dünyasına giriş yapacaksınız.’’ dedi.

Motofest ile Lezzet Dolu Şampiyona

NG Afyon MotoFest, Afyonkarahisar’ın benzersiz mutfağını öne çıkarıyor. Şampiyona boyunca zengin mutfak çeşitleriyle şampiyonaya gelen misafirlere lezzet şöleni yaşatırken, şehrin mutfak kültürünün tanıtılmasına da katkı sağlıyor. Afyonkarahisar’ın Gaziantep ve Hatay’ın ardından gastronomi alanında 31 Ekim 2019’da UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı’na girdiğinin altını önemle çizen Akülke, ‘‘NG Afyon MotoFest, yerel lezzetlerin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını sağlayan önemli bir platform oluşturuyor. Afyonkarahisar, tarih boyunca farklı kültürlerin ve medeniyetlerin izlerini taşıyan bir yerdir. Bu zengin kültürel mirasın bir parçası olarak, şehrimizin mutfağı da benzersiz bir çeşitlilik sunar. Geleneksel tariflerin modern dokunuşlarla buluştuğu lezzetler, damaklarınızı şenlendirecek’’ ifadelerini kullandı.

Dünya Çapında Gastronomi Destinasyonu

Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon MotoFest, Afyonkarahisar’ın sadece spor da değil, gastronomi turizminde de bir cazibe merkezi olmasına katkı sağlıyor. Şehre gelen turistlerin yerel lezzetleri keşfetmelerine olanak tanırken, aynı zamanda Türkiye’nin gastronomi turizmi potansiyelini artırıyor. Gelen turistler, Afyonkarahisar’ın mutfak kültürüyle tanışarak, şehrin ekonomisine ve tanıtımına katkıda bulunuyor. Bu büyük organizasyonlar, şehrin gastronomi kültürünün uluslararası alanda tanıtılmasına ve şehrin dünya çapında bir gastronomi destinasyonu olarak konumlanmasına büyük bir katkı sunuyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
‘SADECE SEYAHAT ETMEYİ DEĞİL, SEYAHATİ ANLAMLANDIRMAYI DA BİLMEK GEREKİR!’

‘SADECE SEYAHAT ETMEYİ DEĞİL, SEYAHATİ ANLAMLANDIRMAYI DA BİLMEK GEREKİR!’

Türkiyenin Maldivlerinde tekne işgali

‘Türkiye’nin Maldivleri’nde tekne işgali