AKP spora bina ve inşaat gözüyle bakıyor

AKP spora bina ve inşaat gözüyle bakıyor

  CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Manavgat’ta bulunan Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonu’nun bütün yaz boyunca klimalarının çalışmaması nedeniyle çok sayıda sporcunun sıcaklıkların arttığı bu aylarda antrenman yapmakta zorlandıkları, sağlıklarının tehlikeye atıldığı, ailelerin ve sporcuların şikayetlerine rağmen sorunun çözülmediğini belirtti. 

CHP’li Coşar konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;  

GENÇLERİN SAĞLIĞI TEHLİKEDE: SPORCULAR KLİMASIZ SALONDA ÇALIŞIYOR
“Son yılların en sıcak yaz aylarını geçiren Antalya’da sporcular, Manavgat Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonu klimalarının çalışmaması nedeniyle kırk dereceyi bulan sıcaklıklarda antrenman yapmak zorunda kalıyor. Sporcuların ve ailelerinin şikayetlerine rağmen kapalı spor salonundaki klimalar çalıştırılmıyor ya da çalışmıyor. Sporcu sağlığını tehdit eden bu ortamda, klimaların neden çalışmadığına dair sorumlular bir açıklama yapmıyor. Maalesef yetkililerle yaptığımız görüşmelerde duyarsız kalınmıştır. 

Kapalı spor salonundaki klimaların çalışmama nedenleri, tasarruf tedbirleri mi yoksa arıza mı? Eğer ikisiyse de durum AKP’nin spora ve sporcuya bakış açısını göstermeye yeter. Manavgat Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonunda çalışmayan klimalar nedeniyle bir tek sporcunun bile sağlık sorunu yaşamasının sorumluluğunu kim verecektir. Gençler antrenman yapmak istiyor koşullar nedeniyle maalesef zor durumla karşılaşıyorlar. Kapalı spor salonundaki klima sorunu vakit kaybedilmeden çözülmelidir.   

AKP’NİN SPORA BAKIŞI; BİNA VE İNŞAAT ÜZERİNE
Gençlerimizin sportif faaliyetlere yönelmesi, sağlıklı bireyler olması, ulusal ve uluslararası başarılar elde etmesi için spor tesisleri ve altyapı tesislerine yatırım yapmak sadece bina ve inşaat olarak görülmemelidir. Sürdürülebilir, disiplinli ve sistemli bir spor kültürü için tesislerin tüm donanımları ve aksaklıkları da giderilmelidir. Oysa spor yatırımını yeni stat ve salon inşaatı ihalesinden ibaret sayan AKP iktidarının yapmadığı spor yatırımlarının acı reçetesini son oynanan Paris 2024 Olimpiyatlarında elde ettiğimiz sonuçlar da gördük. Sporu, siyasetin bir öznesi haline getiren siyasi iktidar, sporu toplumun bir yaşam parçası olduğunu kabul etmek zorundadır. 
Statlara ve salonlara devasa partili Cumhurbaşkanı fotoğrafları asmak, sportif başarının ön koşulu değildir.

Sporun rekabetçi, disiplinli, adil, saygın sporcularla var olduğunu, ülkemizde spora gönül vermiş yüzbinlerce genç yaşlı vatandaşımızla ve onlara sağlanan imkanlarla daha da güzel ve başarılı olacağımız gerçektir. 
Sporcu öğrencilerin ve ailelerinin şikayetlerine rağmen çözülemeyen klima sorunu bir an önce çözülmelidir. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Antalya’da İYİ makyaj

1 kişi bile almadım!