‘ANKARA’NIN DİNAMİK VE CANLI BİR ŞEHİR OLDUĞU GÖSTERİLMELİ’

'ANKARA’NIN DİNAMİK VE CANLI BİR ŞEHİR OLDUĞU GÖSTERİLMELİ'

“Ankara, Türkiye’nin başkenti olması nedeniyle turizm sektöründe belirli bir ağırlığa sahiptir.” açıklamasında bulunan Uğur Bür sözlerine şöyle devam etti:

“İş dünyası ve iş seyahatleri açısından Ankara’nın önemi büyüktür. Başkent olmasının getirdiği bürokratik ve idari merkez rolü sayesinde, Ankara birçok kamu kurumu, büyükelçilik ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Ankara, iş seyahatleri için sıklıkla tercih edilen bir destinasyon haline gelmiştir. Aynı zamanda önemli konferans ve toplantılara ev sahipliği yapar. Birçok otel ve kongre merkezi, bu tür etkinlikler için gerekli altyapıyı sağlamaktadır. Bu da iş dünyası profesyonelleri ve devlet yetkilileri için cazip bir ortam yaratmaktadır. Ankara’nın turizm sektörü daha çok kültürel ve tarihsel değerlere dayanırken, iş dünyası açısından ise idari merkez olma özelliği nedeniyle büyük bir öneme sahiptir. Şehrin bu iki alanda dengeli bir şekilde gelişimi, Ankara’nın genel çekiciliğini artırmaktadır. Son yıllarda sağlık turizmi ve gastronomi alanlarında da şehrimiz öncülük etmektedir.” 

Başkent’in turizminin gelişmesi için neler yapılması gerektiğini de aktaran Uğur Bür “Ankara, Türkiye’nin başkenti olması nedeniyle turizm sektöründe belirli bir ağırlığa sahiptir. İş dünyası ve iş seyahatleri açısından Ankara’nın önemi büyüktür. Başkent olmasının getirdiği bürokratik ve idari merkez rolü sayesinde, Ankara birçok kamu kurumu, büyükelçilik ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Ankara, iş seyahatleri için sıklıkla tercih edilen bir destinasyon haline gelmiştir. Aynı zamanda önemli konferans ve toplantılara ev sahipliği yapar. Birçok otel ve kongre merkezi, bu tür etkinlikler için gerekli altyapıyı sağlamaktadır. Bu da iş dünyası profesyonelleri ve devlet yetkilileri için cazip bir ortam yaratmaktadır. Ankara’nın turizm sektörü daha çok kültürel ve tarihsel değerlere dayanırken, iş dünyası açısından ise idari merkez olma özelliği nedeniyle büyük bir öneme sahiptir. Şehrin bu iki alanda dengeli bir şekilde gelişimi, Ankara’nın genel çekiciliğini artırmaktadır. Son yıllarda sağlık turizmi ve gastronomi alanlarında da şehrimiz öncülük etmektedir” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Turizmde 20 bin yabancı personel açığı var

Turizmde 20 bin yabancı personel açığı var

TÜRK TURİZMİNİN ACI KAYBI

TÜRK TURİZMİNİN ACI KAYBI