Antalya ilk sırada

Antalya ilk sırada

 Türkiye, Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran olayına kilitlenirken, usta gazeteci Fatih Altaylı’nın bir iddiası gözleri Antalya’ya çevirdi. Türkiye’de her yıl 10 binden fazla çocuğun kaybolduğunu belirten Altaylı, kayıp çocuklar sıralamasında Antalya’nın birinci sırada olduğunu ileri sürdü. Antalya’yı Diyarbakır, Gaziantep ve İstanbul izliyor. Usta gazeteci Fatih Altaylı, Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili olarak yaptığı yayında, Türkiye’de kaybolan çocuklarla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Altaylı, şunları şunları söyledi:

“Türkiye’de o kadar çok çocuk kayboluyor ki inanamazsınız. Bu vereceğim rakamlar aslında devletin resmi sayıları da bir yandan açık kaynaklardan edinebildiğimiz bilgilere göre Türkiye’de son 8 yılda kaybolan çocuk sayısı 100 bin civarında. Yani yılda 10 binden fazla çocuk Türkiye’de kayboluyor. Ayda kaybolan çocuk sayısı yine devletin resmi istatistik bilgilerine göre bin ila bin 200 arasına inanabiliyor musunuz?”

ANTALYA İLK DİYARBAKIR İKİNCİ SIRADA 

Usta gazeteci Fatih Altaylı, kaybolan çocuklarla ilgili daha sonra şu çarpıcı tespitlerde bulunuyor: “İlk sırada neresi var İstanbul diyeceğimi düşüneceksiniz muhtemelen oranında ama değil! En fazla çocuk kaybolan il yine açık kaynaklardaki bilgilere göre Antalya, ikinci sırada Diyarbakır var, üçüncü sırada Gaziantep var, dördüncü sırada İstanbul var. Belki İstanbul daha fazla ama kayda girmiyor onları bilmiyoruz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Polise üçüncü göz

Polise üçüncü göz

KYK yurtlarına yüzde 50 zam

KYK yurtlarına yüzde 50 zam