ANTALYA İSLAMİ OTELLERDE LÜKS TATİL DENEYİMİ: İSLAMİ TATİL REHBERİ

ANTALYA İSLAMİ OTELLERDE LÜKS TATİL DENEYİMİ: İSLAMİ TATİL REHBERİ

Sezonun erkenden açıldığı ve oldukça geç kapandığı Antalya’da tatil yapmak için geç kalmadınız. Eğer İslami kaidelere uygun bir hayat sürüyorsanız sizi ağırlamak için hazır bekleyen Antalya İslami oteller olduğunu hatırlatalım. Otel seçenekleri o kadar fazla ki hem bütçenize hem de beklentilerinize uygun bir konaklama adresi bulmanız zor olmayacaktır. İslami otellerde konakladığınızda nasıl bir tatil deneyimi yaşayacağınıza dair bazı detaylardan söz edelim.

Mahremiyete Önem Verilir!

Öncelikle İslami otellerde en önemli husus mahremiyettir. Her bir konuğun mahremiyetine önem verilir ve sunulan tüm hizmetlerde bu unsura önem verildiğini fark edebilirsiniz. Kadınlar için özel olarak hazırlanan, tamamen korunaklı plajlar, havuzlar oluyor. Böylelikle kadınlar mahremiyet endişesi yaşamadan tatilin tadını çıkarabiliyor. Bu alanlarda kadın personelin hizmet vermesi ve belirli bir yaşın üzerindeki erkek çocukların kadınlara özel alanlara alınmadığını da aktarmak gerekir. 

Elbette muhafazakâr otellerde karışık kullanım için tasarlanan alanlar da oluyor ve bu alanlara kadınların tesettür mayo ile girmesine izin veriliyor. Ailesiyle birlikte yüzme ve güneşlenme keyfini yaşamak isteyenler rahatlıkla karışık kullanım havuz ya da plaj olanaklarından faydalanabilir. Ayrıca masaj salonu, spa merkezi ya da Türk hamamı gibi alanlar arasında da kadınlara özel olanlar mevcut. Otel seçimi yaparken bu olanakları gözden geçirebilirsiniz. 

Helal Yiyecekler Sunulur!

Eğer İslami bir otelde konaklarsanız sadece helal yiyeceklerle hazırlanan yemeklerin servis edildiğini de eklemek gerekir. İslam dinine göre haram olan gıdalar asla kullanılmıyor ve bu konuya da büyük bir önem veriliyor. Helal gıdalarla yapılan yemekler arasından konuklar kendi damak tadına uygun olanları kolayca seçebiliyor. Sadece yiyeceklerin değil içecek çeşitlerinin de helal olduğunun altını çizmeliyiz. Kokteyller de dahil olmak üzere tüm içecekler tamamen alkolsüz olarak hazırlanıyor. 

Alkolsüzlük Kuralı Uygulanır!

Tesettür otellerde alkol kullanımının yasak olduğunu bilmeyenler için aktaralım. Otellerde alkol servisi hiçbir şekilde yapılmıyor. Odalarda mini bar bölümü olsa da içerisinde alkolsüz içecekler vardır. Tesisin hiçbir yerinde alkol kullanımına müsaade edilmez ve bazı otellerin çevresinde de alkollü içecek servisi yapılan işletmeler olmaz. Sonuç olarak alkol da İslam dinine göre haram olduğundan otellerde bu konuya da büyük bir hassasiyetle yaklaşıldığını belirtmeliyiz. 

İbadethaneler Var!

Tıpkı Adin Beach otelde olduğu gibi İslami otellerde kadınlar ve erkekler için özel olarak hazırlanan ibadethanelerin olduğunu belirtmek isteriz. Bu alanlarda konuklar abdest alabilir ve namaz kılabilir. İbadetlerini yerine getirmek için odalarına çıkmak durumunda olmazlar. İslam dininde temizlik önemlidir ve bu doğrultuda ibadethanelerin de düzenli olarak temizlendiği bilgisini aktaralım. Siz yine de otel seçimi yaparken puanlara ve daha önce konaklayanların yorumlarına göz atın. Bu sayede en doğru tercihi yapmanız daha kolay olacaktır. 

Konforlu ve Lüks Odalar!

İslami otellerin çok büyük bir bölümü konuklarının rahat etmesini ister. Bu kapsamda otel odalarının da gayet konforlu ve lüks olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu durum her otel için geçerli olmayabilir ancak basit bir inceleme yaparsanız söz konusu kritere uygun olan otelleri kolayca tespit edebilirsiniz. İnceleme yapmak için HalalBooking.com adresine tıklayabilirsiniz. Site üzerinden İslami hizmet veren en lüks ve en konforlu otel seçeneklerini anında listelemeniz mümkün oluyor. Üstelik otellerin fiyatlarına ve daha önce konaklayanların otele kaç puan verdiğine de bakabiliyorsunuz. 

HalalBooking.com, gelişmiş filtreleme seçenekleri sunan bir platformdur. Dilerseniz lokasyon seçimi yaparak tercih ettiğiniz yerde hizmet veren otelleri listeleyebilirsiniz. Aynı zamanda fiyata göre sıralama yapma şansınız da bulunuyor. Kısacası İslami otel bulmanın en kolay yolunu arıyorsanız rotanızı doğrudan bu siteye çevirmelisiniz. Seçtiğiniz otel için rezervasyonunuzu da siteden yapabilir ve bu konuda endişe yaşamadan tatil hazırlıklarına başlayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
GASTRONOMİDE KADIN GÜCÜNÜ ÖN PLANA ÇIKARIYOR

GASTRONOMİDE KADIN GÜCÜNÜ ÖN PLANA ÇIKARIYOR

ALTSO'dan Antalya çıkarması

ALTSO’dan Antalya çıkarması