Antalya Kitap Fuarı 25 Ekim’de başlıyor

 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 14 yıldır düzenlediği Antalya Kitap Fuarı, kapılarını açmaya hazırlanıyor. Cam Piramit Kültür Merkezi’nde 25 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında hizmet verecek fuarın basın toplantısını Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek yaptı. Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminden bu yana kitap fuarına çok önem verdiğini ve 14 yıldır aralıksız yaptıklarını belirten Böcek, özellikle çocukların kitaplara ilgisinden çok memnun olduğunu söyledi. Böcek, “Korsan kitaplara vatandaşın ilgisini görünce fuar yapmaya karar verdik. 14 yıldır her geçen yıl ziyaretçi sayısı artarak devam eden bir fuar yaşıyoruz. 16 yaşında çocuk yazarların da kitapları var bu fuarda” diye konuştu.

‘SİYASET VE İHANET’ 3’ÜNCÜ BASKIDA

Geçen yıl gerçekleştirilen fuara 1 milyon 11 bin 176 kişinin katıldığını belirten Başkan Böcek, bu yıl daha büyük katılım beklediklerini söyledi. Uluslararası alanda yayın yapan 9 yayınevinin de fuarda stant açacağını belirten Böcek, “Kitap benim için çok önemli. Sürekli okumaya çalışıyorum. Kitap da yazıyorum. ‘Siyaset ve İhanet’ isimli kitabım çok ilgi gördü. 3’üncü baskı yapılıyor. Yeni bir kitap daha gelecek. Güzel şeyler yazacağım” dedi.

FUARIN TEMASI ‘İNSAN OLMAK’

Başkan Muhittin Böcek, son günlerde şiddet haberleriyle, vahşet olaylarla karşılaştıklarını ve bu duruma çok üzüldüklerini söyledi. Fuarda bu konulara dikkati çekmek için ‘İnsan olmak’ temasını işlediklerini belirten Böcek, “Son dönemlerde kadınlara, çocuklara, hayvanlara karşı işlenen suçlar. Hatta yeni doğan bebeklere karşı vahşet doldu yaşanan olaylar nedeniyle bu yılki temamızı ‘İnsan olmak’ olarak belirledik. İnsanlığa çağrı yapıyoruz” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Finike'de portakal taban fiyat uygulaması başladı

Finike’de portakal taban fiyat uygulaması başladı

Antalya'nın 'Çoban Haritası' hazır

Antalya’nın ‘Çoban Haritası’ hazır