Antalya’da ‘Aslan Balığı Yakalama Yarışması’ düzenlendi

 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kızıldeniz’den Süveyş Kanalı yoluyla Akdeniz’e ulaşan ve deniz ekosistemine ciddi zararlar veren zehirli aslan balığına karşı mücadele amacıyla her yıl düzenlediği yarışmayı bu yıl da gerçekleştiriyor. 4. Yabancı ve İstilacı Tür Aslan Balığı Yakalama Yarışması ve Tadım Etkinliği, 18 Ağustos 2024 tarihinde saat 08.00’de Konyaaltı Varyant Ekdağ Sosyal Tesisi önünde yapılacak.

DOĞRU YÖNTEMLE TEMİZLE PİŞİR
Aslan balığı, bulunduğu ortamdaki yerleşik türlere zarar vererek deniz ekosisteminde dengesizliklere yol açıyor. Zehirli dikenleri nedeniyle deniz canlılarına ve insanlara tehlike oluşturuyor. Ancak doğru yöntemlerle temizlenip pişirildiğinde bu balık lezzetli bir yiyecek olarak tüketilebiliyor. Bu etkinlik, aslan balığı hakkında bilinçlendirme çalışmalarını desteklemekle birlikte, balığın ekonomik olarak değerlendirilmesine de katkı sağlamayı amaçlıyor.

YARIŞMA KAYITLARI BAŞLADI
Yarışmaya katılmak isteyenler, bilgi ve kayıt için 0242 249 54 99 numaralı telefonla irtibata geçebilirler. Hem çevre bilinci oluşturmak hem de denizleri korumak adına önemli bir fırsat sunan bu etkinlik tüm deniz tutkunlarını bekliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Tesis küçük sipariş büyük!

Antalya gençleri dinliyor!