Antalya’nın güzellikleri ‘The Wanderer’ belgeselind

Antalyanın güzellikleri The Wanderer belgeselind

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- DÜNYANIN en büyük seyahat platformu Tripadvisor’un yenilikçi seyahat rehberi projesi The Wanderer’ın ikinci sezonu, Antalya ile başladı. Amazon Prime Video’da 127 ülkeden milyonlarca seyirciyle buluşan ‘Türkiye: Warm Regards from Antalya’ adlı bölüm, şehrin eşsiz doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasını tüm dünyaya taşıyor.

Tripadvisor’un yaratıcı içerik stüdyosu Wanderlab tarafından hazırlanan ‘The Wanderer’, dünyanın dört bir yanından seçilmiş gezginlerin, uluslararası destinasyonları keşfetmesini anlatan belgesel serisi olarak dikkat çekiyor. Serinin yeni sezon açılış bölümü olan ‘Türkiye: Warm Regards from Antalya’, İngiliz seyahat ve TV sunucusu Alex Outhwaite ile Amerikalı gazeteci-seyahat yazarı Tabitha Lipkin’in gözünden Antalya’yı keşfetme fırsatı sunuyor. Filmde, nelerle karşılaşacakları hakkında çok az bilgiye sahip iki gezgin, doğa sporlarından gece müzeciliğine, gastronomiden kültür-sanat etkinliklerine uzanan geniş bir yelpazede, şehrin ziyaretçilerine sunduğu pek çok farklı aktiviteyi deneyimliyor.

KÜRESEL BİR SEYAHAT REHBERİ

Çekimleri haziran ayında Antalya’nın Manavgat, Side, Aspendos, Kaleiçi, Konyaaltı, Kemer, Kumluca ve Kaş gibi turizm destinasyonlarında gerçekleştirilen ‘The Wanderer-Warm Regards from Antalya’, yalnızca bir belgesel değil, aynı zamanda kapsamlı bir seyahat rehberi niteliği taşıyor. Alex ve Tabitha’nın yerel halkla etkileşimleri, uzman ve akademisyenlerle söyleşileri ve şehrin gizli köşelerini keşifleri, seyircilere Antalya’yı yakından tanıma olanağı sunuyor.

WANDERLAB VE TGA ORTAKLIĞI

Tripadvisor’un yeni içerik stüdyosu Wanderlab tarafından geliştirilen ‘The Wanderer’, uluslararası destinasyonları keşfeden ve farklı bakış açıları sunan uzun biçimli seyahat rehberleri oluşturuyor. Projenin Türkiye ayağı, Kültür ve Turizm Bakanlığının bağlı kuruluşu Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) iş birliğinde hayata geçirildi. Daha önceki bölümlerinde İstanbul, İzmir, Muğla-Bodrum ve Nevşehir-Kapadokya gibi destinasyonların yer aldığı serinin ilk sezonu, dijital platformun kullanıcılarından büyük ilgi gördü.

LONDRA’DA ANTALYA RÜZGARI

Tripadvisor, 9-10 Ağustos tarihlerinde Londra’da düzenlediği ‘Antalya by the Thames’ festivali kapsamında, serinin yeni bölümünün galasını kutladı. Alex Outhwaite ve Tabitha Lipkin de sosyal medya hesaplarında Antalya’da yaşadıkları deneyimler ve tanıtım etkinliğiyle ilgili paylaşımlar yaparak, projenin ve Antalya’nın uluslararası alanda tanıtımına katkı sağladı.

ANTALYA, DÜNYANIN MERKEZİNDE

Antalya’nın doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasının, yeni destinasyonlar keşfetmeyi seven iki gezginin gözünden heyecan dolu deneyimleriyle tanıtıldığı ‘The Wanderer-Warm Regards from Antalya’, İngilizcenin yanı sıra Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizce olmak üzere 5 dilde altyazı seçeneğiyle, 127 ülkeden dijital platform kullanıcılarının beğenisine sunuldu. (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Uluslararası Gençlik ve Dans Festivali sona erdi

Uluslararası Gençlik ve Dans Festivali sona erdi

12 yıldır aranan cinayet şüphelisi yakalandı

12 yıldır aranan cinayet şüphelisi yakalandı