Antalya’ya 4 yeni iç hat müjdesi

Antalya'ya 4 yeni iç hat müjdesi

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uralıoğlu, Ekim ayı sonundan itibaren Antalya’ya 4 yeni iç hat uçak seferi müjdesi verdi. Bakan Uraloğlu, havayolu firmalarıyla gerçekleştirilen toplantının ardından yeni seferlerle ilgili bilgi vererek, şunları söyledi: 

“Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz. Bu seferlerle özellikle yeni açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağını da genişletmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan özellikle yaz dönemi boyunca çokça talep gelen İzmir ve Antalya’yı, Anadolu’da; Bursa, Erzurum, Sivas, Nevşehir, Elazığ, Şanlıurfa şehirlerimize bağlamış ve bazı hatların da sefer sayılarını arttırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZA DAHA ERİŞİLEBİLİR VE ULAŞILABİLİR BİR HAVA TAŞIMACILIĞI SUNACAĞIZ”

Toplantıda acil olarak talep edilen uçuş seferlerinin durumlarını da görüştüklerini belirten Uraloğlu, “Özellikle İstanbul ve Ankara merkezli günde tek seferin olduğu ya da haftanın her günü seferlerin olmadığı illerimizdeki iç hat seferlerimizi hat bazlı değerlendirdik. Bundan sonraki süreçte de iç hatlarımızda buna benzer seferlerin hızla artacağına inanıyorum. Havayolu firmalarımız en kısa sürede fizibilite çalışmalarını tamamlayarak iç hat seferlerini hangi noktalarda ve kaç sefer artıracaklarını Bakanlığımıza iletecekler. Bu çalışmanın ardından gerekirse bir kez daha işletmelerle bir araya gelerek yol haritamızı daha net bir şekilde ortaya koyacağız. Böylece vatandaşlarımıza daha erişilebilir ve ulaşılabilir bir hava taşımacılığı sunacağız.” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
YÖREX

YÖREX