‘Bakan’ı Antalya’ya çağırdı

‘Bakan’ı Antalya’ya çağırdı

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na çağrıda bulunan Kaya, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanını Antalya’ya davet etmek istiyorum. Sayın Bakan, lütfen bir Antalya’ya gelin, polis eskortu olmadan Antalya-Gazipaşa arasında bir yolculuk yapın; hemşehrilerimizin yollardaki mücadelesini, stresini, kendi gözlerinizle görün” ifadelerini kullandı. Hep aynı örneği verdiğini belirten Milletvekili Kaya, “Almanya’dan bir turist Antalya’ya üç saatte geliyor, aynı turist havalimanından Alanya’ya 110 kilometrelik yolu üç buçuk saatte gidemiyor” diyerek duruma tepki gösterdi. 

ANTALYA-ALANYA OTOYOL PROJESİ EKSİK BIRAKILDI
“Biz Antalya-Alanya Otoyolu Projesi’nin yapılmasını talep ettik, siz Serik-Konaklı Otoyol Projesi’ni ihale ettiniz” diyen Kaya, “Zaten en çok tıkanan noktalardan birisi olan Antalya-Serik arasını ihale kapsamı dışına aldınız. Bir de projeyi neden Konaklı’da bitiriyorsunuz? Konaklı’dan Alanya’ya kadar olan mevcut trafik yoğunluğu da bu şekilde daha da artacak. Asıl yol ihtiyacı bölgeleri kapsam dışı bıraktınız. Bu projenin yapımına da henüz başlamadınız” ifadelerini kullandı.

RAYLI SİSTEM PROJENİZ VAR MI DEDİM, HAYIR DEDİNİZ!
“Millî ekonomiye çok yüksek katkılar sağlayan bir şehrin milletvekiliyim. Almaya gelince pek sevdiğiniz, vermeye gelince eli sıkı davrandığınız Antalya’mızı bir de tasarruf tedbirleriyle mi mağdur edeceksiniz?” diye seslenen Kaya, “Soru önergesi verdim. “Antalya Havalimanı’nı Gazipaşa Havalimanı’na bağlayacak bir raylı sistem projeniz var mı?” diye sorduk. “Hayır.” dediniz” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

ALTERNATİF TURİZM YOLU EKSİK, YARIM PROJELER TAMAMLANMIYOR
“Alternatif turizm yolu yaptınız, onu da eksik bıraktınız. Bu yolun havalimanından Kızılağaç bölgesine kadarki eksikliklerinin de bir an önce tamamlanması gerekiyor. Boğazkent ve Gündoğdu arasında yapılamayan 18 kilometrelik yolun Manavgat Sorgun bölgesine bir köprü yapılarak Kızılağaç’a kadar uzatılması gerekmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Aykut Kaya, “Alanya’mız özelinde yıllardır bitirilemeyen mevcut çevre yolunun Tosmur Kavşağı’ndan Demirtaş’a kadarki kısmının acilen açılması gerekmektedir. Sık sık ölümlü trafik kazaları meydana gelmektedir. Gazipaşa-Alanya Havalimanı terminal binasının büyütülmesi, modernize edilmesi gerekmektedir, Gazipaşa’mıza, Alanya’mıza ve Antalya’mıza yakışır bir hâle getirilmesi gerekmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Otomobil kanala uçtu: 1 ölü, 4 yaralı

Otomobil kanala uçtu: 1 ölü, 4 yaralı

Ailenizle gelin, canları sahiplenin

‘Ailenizle gelin, canları sahiplenin’