Başkan: Önce insan ve çevre

Başkan: Önce insan ve çevre

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili ve Meclis Araştırma Komisyonu üyesi Abdurrahman Başkan, bugün TÜPRAG Altın Madeni işletmesinde yerinde incelemeler yaparak cevherin yeraltından çıkarılmasından döküm anına kadar olan süreci komisyon üyeleriyle birlikte gözlemlediklerini bildirdi.

MHP Antalya Milletvekili ve Meclis Araştırma Komisyonu Sözcüsü Abdurrahman Başkan, incelemeleriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Bir kez daha ifade etmek isterim ki; önce insan, önce çevre, sonra güvenli madencilik” dedi.

MHP Antalya Milletvekili ve komisyonun sözcüsü Abdurrahman Başkan, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, komisyonun çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Başkan, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, komisyonun şu ana kadar yaklaşık 100 kişiyi dinlediğini ve 11 bin sayfa bilgi ve belge topladığını belirtti. Abdurrahman Başkan, incelemeleriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Bir kez daha ifade etmek isterim ki; önce insan, önce çevre, sonra güvenli madencilik” dedi.

Güvenli madencilik uygulamalarının geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarına dair taahhütte bulunan MHP Antalya Milletvekili ve Komisyon Sözcüsü Abdurrahman Başkan, halkın yaşadığı sorunları öncelikle bir rapor halinde kendilerine iletmelerini isterken bu bilgilerin kayıtlara geçirileceğini ifade etti. 

Madende yaşanan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği elim kazaya da atıfta buluna Komisyon Sözcüsü Abdurrahman Başkan, “Belki de bir şerden hayır doğar” ifadesini kullandı ve bundan sonra hiçbir madende benzer olayların yaşanmaması için çalışacaklarını vurguladı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Prof. Dr. Günerden Basın Bayramı mesajı

Prof. Dr. Güner’den Basın Bayramı mesajı

BARBEKÜ PARTİSİNDE BULUŞTULAR

BARBEKÜ PARTİSİNDE BULUŞTULAR