Bebeklerde Grip Nasıl Geçer?

Bebekler dünya üzerindeki en hassas canlılardan birisidir. Özellikle anne ve babalar için bebekler değerli olduğu kadar özen gösterilmesi ve özel bir şekilde bakılması gereken kıymetli varlıklardır. Bebeklerin bakım ihtiyacı bağışıklık sistemleri tam olarak oluşuncaya kadar ve fiziki olarak kendini korumaya başlayıncaya kadar devam eder. Bu sebeple anne ve babaların bu konuda bilinçli olması ve bebek bakımı konusunda önemli olan noktaları atlamaması oldukça önemlidir. Bu konuda alınabilecek önlemler liste halinde verilmiştir.

1-Bebeklerin Anne Sütü Alması:

Bebekler özellikle ilk 6 ay anne sütü almalı ve bağışıklık sisteminin güçlü bir şekilde oluşturulması sağlanmalıdır. İlk 6 ay süt almayan bebeklerde ilerleyen dönemlerde, hatta yetişkinlik zamanlarına kadar birçok hastalık görülmesi ve hastalıkların ağır şekilde atlatılması gibi sorunlar meydana gelmektedir. Bebeklerin 6 ay süresince de anne ve baba tarafından mutlaka koruma ve gözetim altında olması her türlü zararlı etmenden uzak bir şekilde büyütülmesi ve bu konuda ekstra özen gösterilmesi gerekmektedir. Bebeklerin doğduğu andan itibaren dış dünyaya alışması uzunca bir süre almaktadır. Bu süreçte de anne ve baba bebeğin belli bir süre izole bir ortamda büyümesi ve beslenmesini sağlamalıdır.

2-Bebeklerin Kontrol Altında Tutulması:

Bebeklerin dış dünyaya alıştıktan sonra büyümesi ve merak duygusu ile kendi çevresinde keşfetmesi onun aynı zamanda birçok hastalıkla tanışmasına da ön ayak olmaktadır. Grip bebeklerin sık sık yaşadığı hastalıklardan birisidir yetişkinler grip dönemini hafif şekilde atlatabilse de bebekler için bu durum oldukça tehlikeli hale gelebilmektedir.

3- Ev Temizliği:

Birçok anne baba internet üzerinde Bebeklerde grip nasıl geçer ve grip için bitkisel çözümler konusunda bilgi aramaktadır. Ancak evin temiz tutulması yayılmış miktopları yok edeceginden gribin geçmesinin en önemli yoludur. Bebekleri gripten ve diğer tüm hastalıklardan korunmanın başlıca yolu hem onları hem de yaşadıkları evi ve çevreyi temiz tutmaktan geçer. Temizlik tüm hastalıklara karşı alınabilecek en temel ve birincil önlemdir.

4- Burun Açıcı Ürünlerin Kullanımı:

Grip hastalığı bir virüs ile bebeklere yayılır ve bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerde vücut hastalığa karşı koyamaz ve bununla beraber hastalığın görünen etkileri ortaya çıkmaya başlar. Bebeklerde grip nasıl geçer? Bebeklerde grip tedavisi yapılmadan önce evde uygulanacak birkaç bitkisel kür ile hastalığın ilerlemesi engellenebilir. Öncelikli olarak bu dönemde burun tıkanıklığı yaşayan bebekler için mutlaka burun açıcı ürünler kullanılmalıdır. En azından bu durumun gribin bebekler üzerindeki semptomların azalmasına yardımcı olacak ve bebeginiz daha rahat nefes alıp ürünler olmalıdır.

5- Havalandırma:

Öncelikli hedeflerden biride evin sürekli havalandırılması olacaktır. Eger ev havalandırılmazsa grib virüsü hızla evde çoğalacağından bebğiniz uzun süre gripten kurtulamayacaktır. Bebeğim bu virüsü ev ortamından aldığı düşünülüyorsa özellikle ev temizliğinde hepa filtreli elektrik süpürgelerinin kullanılması pencerelerde dışarıdan toz ve pislik girmesini engelleyecek perdelerin kullanılması ve aynı zamanda evin düzenli olarak havalandırılması şarttır. Havasız ortamlarda mikroplar çok çabuk ürerler ve özellikle canlı vücudunu çok hızlı bir şekilde sıçrayabilirler. O yüzden her gün mutlaka iki saat bebek odası ve evin diğer odaları havalandırılmalıdır. Aynı zamanda kış aylarında ısıtıcı cihazların havadaki nemi yok etmesi ve tozların yüzeylere yapışması ile de mikropları yayılması çok kolay olmaktadır. Özellikle kış aylarında hem havalandırmaya hem de oda nemlendirilmesi ekstra özen gösterilmelidir. Grip virüsünün kış aylarında ortaya çıkmasının bir sebebi de budur.

6-Kişisel Temizlik:

Gripten kurtulmanın başka bir yolu da sürekli olarak el ve yüz temizliğine önem vermektir. Ellerin yıkanması bebeklerin birçok mikrobu vücuduna almasına engel olmaktadır. Yürüme ya da emekleme yeteneği olmayan küçük bebeklerde bile el ve ayaklar birçok noktaya temas etmektedir. Özellikle anne ve babanın dışarıdan geldikten sonra üstünü değiştirmesi, ellerini yıkaması ve hatta mümkünse duş alarak tüm mikropları dışarıda bırakması en sağlıklı önlemlerden birisidir. Alınan tüm önlemlere rağmen grip virüsü anneye, babaya ya da bebeğe bulaşmış ise bitkisel yollarla bu hastalığa çözüm aranmalı ve bunun yanı sıra uzman bir doktordan da görüş alınmalıdır.

7- Vitamin ve Ek Gıda Desteği:

Eğer bebek ilaç kullanımına uygun olmayacak kadar küçük ve hastalık hafif seyrediyorsa bol C vitamini takviyesi ile vücut direnci yükseltilmeli ve bağışıklık sistemini güçlendirecek ek gıdalar alınmalıdır.Özellikle bu noktada yoğun C vitamini içeren mamalar hazırlamanız bebeğin gripten çabuk kurtulmasını sağlayacaktır.

8- Bitki ve Meyve Kürleri:

Bebeklerde grip nasıl geçer bitkisel çözüm seçenekleri içinde yer alan diğer bir ürün ise meyve ve bitki çaylarıdır. Bebeklerin tüketmekten hoşlanmadığı bu çaylar kaşıkla yemeklerden sonra günde üç dört defa bebeğe verilerek direncinin artması sağlanabilir. Aynı zamanda bebeğin mikropları atmasının bir yolu olan burun akıntısı ve hapşırık durumlarında da mutlaka bebeğin ağzı, burnu ve elleri antimikrobiyal mendiller ve dezenfektanlar ile temizlenmelidir ki virüs bebekten uzaklaştırılmış olsun

9- Bol Su İçirilmeli:

Bu dönemde bebeğe bol bol su verilmeli ve vücut ısısı düşürülmelidir. Bebeğin daha da hasta olacağı endişesi ile çok kalın giysiler giydirilmemeli ve bebeğin üstü sık sık değiştirilmelidir. Aynı zamanda hastalık döneminde ortamın havalandırılmasına da dikkat edilmeli bebeğe dışarıdan gelebilecek başka bir mikrobun geçmesi engellenmelidir. Hastalık döneminde vücut bağışıklık sistemi başka bir mikroba daha karşı koyacak güçte değildir. O yüzden Bu dönemlerde temizliğe ve titizliğe ekstra özen gösterilmelidir. Bebeklerde grip nasıl geçer bitkisel çözüm önerileri için yalnızca profesyonel kişilerden destek alınmalıdır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Bebeklerde Kasık Fıtığı: Nasıl Anlaşılır, Neden Olur, Ameliyatı, Ağrı Yapar mı?

Alkolün Maddeler Halinde Zararları