Bir garip pazar hikayesi

Bir garip pazar hikayesi

 Antalya’nın Fener Mahallesi’nde bulunan Fener Kapalı Pazarı tam bir yılan hikayesine döndü. Antalya Semt Pazarcılar Odası eski yönetimi döneminde Fener Mahallesi’ne bir Pazar yeri yapıldı. İmar Planı’nda Pazar olan alanda 28 metrekare de vatandaşın tapulu arsası vardı. 28 metrekaresi bulunan kişi Muratpaşa Belediyesi’ne kamulaştırmasız el atma davası açtı. Ancak daha bir çok yerde davası bulunan kişinin toplam parası ödenmesi gerektiği için uzlaşı sağlanamadı ve Pazar yerinin iskanı da çıkmamış oldu.

Antalya Gündem gazetesi haberine göre Antalya Semt Pazarcılar Odası yönetimi değişti ve başkan Metin Bucak oldu. Başkan Bucak ve yönetimi Savcılığa suç duyurusunda bulunarak bu pazarın iskanının bulunmadığını bu nedenle pazarın yıkılmasını talep etti. Savcılık Muratpaşa Belediyesi’ne bir yazı göndererek pazarın hukuki durumunu sordu. Bunu üzerine Muratpaşa Belediyesi Antalya Pazarcılar Odası Başkanı Metin Bucak’ın bir Pazar yerinin yıkılmasını istemesine şok oldu ve Fener Kooperatifi’nden yıkımı gerçekleştirmesini istedi.

27 Haziran 2024 günü yıkım işlemi başladı. Elektrik tesisatı sökülürken, savcılığın kararı ortaya çıktı ve yıkım durdu. Savcılık yazısında iddiaların soyut olduğunu, bu hukuki anlaşmazlığın idare mahkemelerinde çözülebileceğini belirtti ve şikayetin yürürlüğe konulmamasına karar verildi. Bu savcılık kararının ulaşmasıyla yıkım durdu.

Ancak Savcılık yazısının 7 Haziran 2024 günü yazıldığı ortaya çıktı. Bu yazının yazılmasının üzerinden 20 gün geçtikten sora niçin yıkım yapılmaya çalışıldığı ise anlaşılamadı.

Bu arada yıkımın ardından pazarcı esnafı ile konuşan Antalya Semt Pazarcılar Odası yıkımı kendisinin verdiği yazı ile durduğunu ileri sürdü. Oysaki bu yazının 7 Haziran 2024 günü yazıldığı ortaya çıktı.

BUCAK’TAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
Öte yandan buradaki sorunun giderilmesinden öte Pazar yerinin kendilerine verilmesi gerektiğini savunan Metin Bucak basın açıklamasında şöyle dedi:

“ Antalya Semt Pazarcılar Odası yeni yönetimi olarak, Fener’deki Kapalı Pazar Yeri’nde yaşanan usulsüzlükler ve iskan sorunları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Eski yönetimin usulüne uygun olmayan işlemleri sonucunda 28 metrekarelik alan için iskan alınamaması, pazarcı esnafımızı mağdur etmiştir. Bu nedenle, adaletin sağlanması ve esnafımızın haklarının korunması amacıyla yasal yollara başvurarak savcılığa şikayette bulunduk. Pazar yerinin açma yetkisinin sadece belediye ve meslek odasında olduğunu vurguluyoruz. Kooperatifin feshedilerek pazar yönetiminin belediyeye bağlanmasını savunuyoruz.

Esnaftan aidat parası adı altında toplanan ve usulüne uygun olarak kullanılmayan aidat yükü ve maliyet artışlarının esnaf ve halkın menfaatine aykırı olduğunu belirterek, bu yükten kurtulmak amacıyla kooperatifin feshi ve belediyeye devir işlemini savunuyoruz. Amacımız, pazaryerlerimizin yasal düzenlemelere uygun hale getirilmesi ve esnafımızın mağduriyetinin giderilmesidir.”

İSMAİL ÖZ’DEN SERT AÇIKLAMA
Öte yandan Antalya Semt Pazarcılar Odası eski Başkanı İsmail Öz sosyal medya hesabından Bucak hakkında sert açıklamalar yaptı. Öz paylaşımında:

“Yalancı mı desem, evraklarda Oynamamı yapıyorsun desem, bu yorumu siz okuyucularıma bırakıyorum. Cevap ver Metin Bucak. Paylaştığın savcılık kararı 07.06.2024 tarihli, sen diyorsun ki ben 27.06.2024 tarihinde Fener Pazarı’nda başlayan yıkımı dilekçemi geri çekerek durdurttum. 27.06.2024 tarihinde başlayan olayları sen 07.06 2024 tarihinde savcılık kararı ile mi durdurdun?

ASPO sitesinde Savcılık yazısını paylaşıyorsun. Bu pazarlarda neler çeviriyorsun Metin Bucak. Ama unutma yatsı yakın. Mum sönecek. Seni kollayan dost ve sofra arkadaşlarından da haberim var. Telefon kayıtları ve hesap numaraları kredi harcamaları yok olamaz.

Bu dünyadan kimler geldi kimler geçti. Ne güçlü süpermen tam yetkililer geçti, kimisi içerde, kimisi rütbesi alınmış, makamı alınmış. Pazarcının ahı sen ve seni kollayanları adalet önünde mutlaka yakacak” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Çok özel okuyucular!

Çok özel okuyucular!

Muhteşem final

Muhteşem final