Böcek’ten festival müjdesi

  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçen yıl Kanun Hükmü filminin devam eden yargı süreci öne sürülerek programdan çıkarılması üzerine sinema örgütlerinin protestosu nedeniyle yapılamayan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl 5-12 Ekim tarihlerinde düzenleneceğini bildirdi.

Böcek, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’nin en önemli sinema festivali ve Antalya’mızın gururu olan Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Ulusal ve uluslararası alanda festivalimiz ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu yıl festivalimizin sanat direktörlüğünü Sayın Deniz Yavuz yürütecektir. Tüm sinemaseverleri sinemanın ışığı altında festivalimizle buluşmaya davet ediyorum” dedi.

ALTIN PORTAKAL 60’INCI YILINDA YAPILAMADI

Türkiye’nin yegane sinema olayı 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali, Kanun Hükmü filminin festival dışında bırakılması üzerine başlayan tartışmalar ve protestolardan sonra festival jürisi, festivalde yarışan filmlerin yapımcı ve yönetmenlerinin çekilmesi üzerine Festival ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından iptal edilmişti. 

Başkan Böcek, iptal ettiği 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 2023 Aralık ayında yapılacağını açıklamış ancak sinema örgütlerinin Kanun Hükmü filmine yönelik sansür olayı nedeniyle katılmayacaklarının anlaşılması üzerine vazgeçilmişti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Çalınan tarihe sahip çıkıyoruz

Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Meclis 1 Ekim’e kadar tatile girdi