BODRUM’DA ÇEVREYE DUYARLI TATİL

BODRUM'DA ÇEVREYE DUYARLI TATİL

Son yıllarda sürdürülebilir turizm tesisleri, çevre bilincine sahip tüketiciler arasında giderek daha popüler hale geliyor. Geleceğin teknolojilerine ilişkin çalışmalarıyla yenilikçi ürün ve hizmetler hayata geçiren Fibabanka, çevresel sürdürülebilirliğe katkı için de çözümler geliştiriyor. Fibabanka’nın kurum içi girişimi c0mmited, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) iş birliğiyle ilk karbon nötr turizm projesi olan CARBONKEY’e imza attı. 

İlk karbon nötr turizm anlaşması

Türkiye’de bir meslek örgütü tarafından ilk kez hayata geçirilen karbon nötr turizm anlaşması ile 300’ün üzerinde üyesi olan BODER, Fibabanka altyapısıyla Bodrum’daki otellerde karbon nötr konaklama hizmeti sunabilecek. Anlaşma ile ayrıca, Bodrum’daki karbon önleme/azaltma projelerine kaynak aktarılarak turizmin bölge ekolojisine uyguladığı baskının azaltılması hedefleniyor.

Proje kapsamında otellerin karbon emisyonları izlenecek, raporlanacak ve müşterilere gönüllü karbon sertifikası satışları yapılacak. Commited.app de otellerin karbon nötr hedeflerine ulaşmaları için gerekli yazılım altyapısını sağlayarak bu süreci kolaylaştıracak.

BODER Başkanı Ömer Faruk DENGİZ konuya ilişkin “Bu iş birliği, Bodrum’daki otellerin sürdürülebilir turizmi desteklemeleri ve çevreye duyarlı tatil seçenekleri sunmaları için önemli bir adım. Bu girişim, aynı zamanda otellerin rekabet avantajlarını güçlendirerek pazar paylarını artırmalarına olanak sağlayacak” dedi.

c0mmited Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Fibabanka Hazine Genel Müdür Yardımcısı İbrahim TOPRAK, konuya ilişkin şöyle konuştu: “cOmmited olarak, çevresel sorumluluk ve sürdürülebilirlik anlayışımızla, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlaması Standartları doğrultusunda firmalara karbon ayak izi hesaplama ve azaltım süreçlerinde değer katmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. BODER ile yaptığımız iş birliği ise bu misyonumuzu somutlaştıran önemli bir adım oldu. Bodrum’un sürdürülebilir turizm hedefine, otellerin karbon nötr konaklama hizmetleri ile çevreye duyarlı seçenekler sunmalarını sağlayarak katkıda bulunmak, gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya yaratma amacımızın en önemli parçası. Aynı zamanda, otellerin pazar paylarını artırmalarına olan desteğimizle çevresel sorumluluk bilincinin somut bir iş başarısına dönüştüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
“ANTALYA’DA TURİZM, VAZGEÇİLMEZ BİR SEKTÖR!’

“ANTALYA’DA TURİZM, VAZGEÇİLMEZ BİR SEKTÖR!’