Calpol Şurup Ne İşe Yarar? Calpol Şurup Nasıl Kullanılır?

Calpol Şurup genel olarak ağrıları ve sancıları gideren bir ilaçtır. Bu yazımızda Calpol Şurup nedir, Calpol Şurup fiyatı ne kadar, Calpol Şurup ne işe yarar, Calpol Şurup kaç saatte bir verilir, Calpol Şurup prospektüsü nedir, Calpol Şurup ne için kullanılır, Calpol 6 Plus Şurup ne işe yarar, Calpol Şurup kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, Calpol 6 Plus Şurup kaç yaş içindir ve Calpol 6 Bebek Şurubu nasıl kullanılır gibi sorulara yanıt bulacağız.

Calpol Şurup, ağrıları ve ağrıları tedavi etmek için kullanılan yaygın bir ağrı kesicidir. Ağrımız olduğunu söyleyen beyindeki kimyasal habercileri bloke ederek çalışır. Baş ağrısı, migren, sinir ağrısı, diş ağrısı, boğaz ağrısı, adet (adet) ağrıları, artrit ve kas ağrılarının neden olduğu ağrıların giderilmesinde etkilidir. Bu ilaç çok yaygın olarak kullanılmaktadır ve doğru dozda alındığında çok nadiren yan etkilere neden olur. En fazla faydayı elde etmek için reçete edildiği gibi alın. Tehlikeli olabileceğinden, gereğinden fazla veya daha uzun süre almayın. Genel olarak, mümkün olan en kısa süre için işe yarayan en düşük dozu almalısınız. Ayrıca hamilelik veya emzirme döneminde ağrı kesicilerin ilk tercihidir.

Calpol Şurup ayrıca yüksek bir sıcaklığı (ateş) azaltmak için kullanılır. Ateşe neden olan bazı kimyasal habercilerin salınımını engelleyerek çalışır. Tek başına veya başka bir ilaçla birlikte reçete edilebilir. Doktorunuzun önerdiği şekilde düzenli olarak almalısınız.

Bu şurubun güncel fiyatı 20.16 liradır.

Calpol Şurup, ağrıyı hafifletmeye ve yüksek vücut ısısını (ateş) düşürmeye yardımcı olan, yaygın olarak reçete edilen bir ilaçtır. Çocuklarda baş ağrısı, diş ağrısı, vücut ağrısı, ateş ve soğuk algınlığı gibi durumları tedavi eder.

Calpol Şurup, tercihen her gün belirli bir saatte ağızdan verilir. Bu ilaç yemeklerden önce veya sonra alınabilse de, aç karnının iç astarını tahriş edebileceğinden yemekten sonra verilmesi en iyisidir. Doz ve süre çocuğunuzun yaşına, vücut ağırlığına ve enfeksiyonun ciddiyetine bağlı olacaktır bu nedenle çocuğunuzun doktoru tarafından reçete edilen doza, zamana ve yönteme bağlı kalın. Çocuğunuz ilacı aldıktan sonra otuz dakika içinde kusarsa, sakinleşmesini sağlayın ve aynı dozu tekrar edin. Çocuğunuz bir dozu aldıktan sonra otuz dakikadan fazla kusarsa, dozun tekrarlanması önerilmez.

Çocuğunuza Calpol Şurup parasetamol içeren diğer ilaçlarla (birçok soğuk algınlığı ve grip ilaçları ve diğer ağrı kesiciler) birlikte vermeyin, çünkü bu aşırı dozla sonuçlanabilir ve hepatotoksisite (karaciğer hasarı) gibi tehlikeli yan etkilere neden olabilir. Çocuğunuza bu ilaçla birlikte vermeden önce her zaman diğer ilaçların içeriklerini kontrol edin.

Genel olarak, bu ilaç çocuklar tarafından iyi tolere edilir. Ancak bazı çocuklarda hazımsızlık, bulantı, kusma gibi geçici yan etkiler görülebilir. Bu atakların çocuğunuz için rahatsız edici hale gelmesi durumunda doktorunuza danışın.

Bu ilaç genellikle güvenli ve etkili kabul edilir ancak herkes için uygun olmayabilir. Çocuğunuz kanla ilgili herhangi bir hastalık için tedavi görüyorsa, herhangi bir tıbbi bileşiğe alerjisi varsa veya herhangi bir doğum kusuru, karaciğer bozukluğu veya böbrek işlev bozukluğu varsa doktorunuzu bilgilendirin. Bu, çocuğunuzun doktorunun bu ilacın dozunu ve uygunluğunu daha iyi değerlendirmesine yardımcı olacaktır.

Dört saatte bir kez verilir.

Calpol Şurup analjezik (ağrı kesici) ve ateş düşürücü (vücut ısısını düşürür) özelliklere sahiptir. Beyinde ağrı ve ateşle ilgili sinyaller gönderen belirli kimyasal habercileri ve yolları bloke ederek rahatlama sağlar.

Bu şurup sadece on beş dakikada ateş üzerinde çalışmaya başlar. Şekersiz çilek aromalı olan bu şurup parasetamol içerir. Aşı sonrası ateşi olan iki ila üç aylık bebeklere verilebilir. Dört kilogramın üzerinde oldukları ve prematüre olmadıkları sürece diğer ağrı ve ateş nedenleri için de verilebilir. İki dozdan fazla vermeyiniz. Dozlar arasında en az dört saat bırakınız. Daha fazla doz gerekirse, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Altı yaş üzeri çocuklarda ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan bir ilaçtır.

Ateş nedeniyle rahatsızlanan ve uykuya dalamayan bebeklere bu şurup verildikten sonra belirtiler hafiflediğinde daha rahat uyuyabilirler.

Bu şurubu iki aylık ve üzeri bebeklerde ve çocuklarda kullanabilirsiniz.

Bu şurubu üç ay ila bir yaş arası bebeklerde günde dört saat aralıklarla dört kez toplam beş mililitre verilmelidir. Bu şurubu bir ila altı yaş arası çocuklarda günlük dört saat aralıklarla ve dört defa her defasında yarım ölçek kullanmalısınız.

İlginizi Çekebilir: Minafen Şurup Ne İşe Yarar?

YouTube Kanalımız: https://www.youtube.com/c/begonyakadin

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

TARİHE YOLCULUK

Emekli Sen’den yağmur altında eylem