CORENDON AIRLINES ‘EN’LERİ AÇIKLADI

CORENDON AIRLINES 'EN'LERİ AÇIKLADI

Sektörde 20 yıllık bir deneyime sahip olan Corendon Airlines, 2024 yılı itibarıyla; 32 uçaklı filosu ile 65 ülkede, 165 noktaya yılda ortalama 6 milyon yolcu taşıyan uluslararası bir hava yolu şirketi konumuna geldi. 

İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği’nin üyeleri ile bir araya gelen Corendon Airlines Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atılay Batu, hava yolu şirketinin 2024 yılındaki faaliyetleri hakkında şunları söyledi: “Avrupa’nın birçok ülkesinden başta Türkiye olmak üzere, İspanya, Yunanistan, Fas ve Mısır’daki turistik ve etnik destinasyonlara 6 milyon yolcu taşıyoruz. Her sene uçuş noktalarımızı ve uçuş programımızı geliştirmeye önem vererek, sürdürülebilir bir şekilde büyüyoruz. 2024’te doluluk oranımızı geçen yıla göre artırarak, %86,20 seviyesine getirmeyi başardık.” 

En çok uçulan destinasyon Antalya oldu

Atılay Batu konuşmasında, Corendon Airlines’ın misafirlerinin tercihleri ve alışkanlıkları hakkında yapılan analizlerle otaya çıkan 2024 yılının panoramasını paylaştı. Türkiye’ye en çok turist taşıyan hava yolu şirketlerinden biri olarak, 2024 yılında en çok uçulan destinasyonların başında Antalya’nın gelmesinden gurur duyduklarını dile getiren Atılay Batu, listenin ikinci sırasında Heraklion-Girit ve üçüncü sırasında ise Hurghada-Mısır’ın geldiğini açıklandı. Atılay Batu, en çok uçulan rotanın Dusseldorf-Antalya arasında olduğunu belirttirken, bu uçuşu Köln-Antalya ve Hannover-Antalya rotaları takip etti. En çok çıkış yapılan üç şehir ise Dusseldorf, Köln ve Hannover oldu. Corendon Airlines’ın en yüksek doluluğa sahip 5 hattı ise Düsseldorf-Rhodos, Stuttgart-Gazipaşa, Köln-Dalaman, Köln-Gazipaşa ve Hannover-Rhodos olarak sıralandı.

Yolcu başına karbon emisyonunda azalma oldu

Doğaya saygılı, sürdürülebilir seyahat misyonu ile faaliyetlerini sürdüren bir şirket olarak, karbon emisyonlarının sıfırlanmasına yardımcı olan cOmmited.app platformu ile iş birliği yaptıklarını vurgulayan Atılay, “Fibabanka’nın iştiraki olan karbon ayak izini sıfırlama platformu cOmmited.app iş birliğinde karbon nötr bir gelecek için iklim programı başlattık. Bu sayede, yolcularımızın seyahatlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını dengeleme imkânı sunuyoruz. 2024 yılında yolcu başına karbon salınımımızda azalma oldu” dedi.

Atılay Batu, sürdürülebilir seyahat konusunda yaptıkları diğer çalışmalarla ilgili de şunları söyledi: “Mart 2024’te sera gazı emisyonlarını yüzde 80’e kadar azaltan sürdürülebilir havacılık yakıtı SAF yakıt uygulamasını başlattık. Alman Sivil Toplum Kuruluşu Atmosfair tarafından yolcu başına düşen karbon emisyonu baz alınarak yapılan ‘Dünyanın En Temiz Havayolları’ araştırmasında dünya sıralamasında 4.’lüğümüz, Türkiye sıralamasında ise 1.’liğimiz bulunuyor. 2018 yılında da düşük yakıt tüketimi ve düşük karbon emisyonu özellikleri ile Boeing’in MAX 8 model uçağını Türkiye’de kullanmaya başlayan ilk hava yolu şirketi olmuştuk.”

2024’ün turizm sektörünün beklentilerine uygun şekilde gerçekleştiğini ifade eden Corendon Airlines Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atılay Batu, 2025 yılında doluluk oranını, koltuk sayısını, uçulan destinasyon noktasını artırmaya ve en iyi hizmetleri vermek için fark yaratan projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.  

2024 yılında yapılan Corendon Airlines uçuşlarıyla ilgili dikkat çeken diğer veriler: 

En yaşlı yolcu 97 yaşındaydı, en genç yolcu ise 21 günlüktü

Sunduğu konforlu uçuş deneyimi ile uzun menzilli uçuşlarda da misafirlerinin tercihi olan Corendon Airlines’ın 2024 yılında katettiği  en uzun hat Amsterdam-Bonaire arasında 13 saat 20 dakika süreyle gerçekleşti. Öte yandan en kısa hat ise Bucharest Henri Coanda-Gazipaşa-Alanya Havalimanı arasında 2 saat süreyle yapıldı.

Her yaştan yolcunun güvenli ve keyifli bir şekilde seyahat edebilmesi için hizmet sunan Corendon Airlines’ın 2024 yılındaki en yaşlı misafiri uçağa bindiğinde 97 yaşındaydı. Yılın en genç yolcusu ise henüz 21 günlük olan güzel bir bebekti. 

En ağır bagaj taşınan hatlar

Uçak yolculuğu sürecinin olmazsa olmazı valizler, havalimanlarında gerçekleşen operasyonların da  önemli bir parçası oluyor. Corendon Airlines’ın 2024 yılındaki ilgili verileri incelendiğinde bir PNR’daki ağır bagajın; 56 parça, 28 yolcu, 983 kg olarak kaydedildiği görüldü. Yolcu başına ortalama en ağır bagaj taşınan hatlar ise şöyle sıralandı:

Çukurova – Nuremberg (22.7 kg), Kayseri-Rotterdam (22 kg), Çukurova – Dusseldorf (21.7 kg), Çukurova – Köln (21.6 kg) ve Kayseri-Hannover (21 kg).

En çok seyahat eden yolcu, Corendon Airlines uçaklarında 83 saat geçirdi 

Sık seyahat edenler için koltuk seçimi çok önemlidir. Kendilerini en rahat hissettikleri koltukları tercih eden yolcular, daha keyifli bir uçuş deneyimiyle seyahatlerini gerçekleştirir. Corendon  Airlines’ın 2024 yılındaki en çok seyahat edilen koltuk numarası “30A” olurken, en çok satın alınan koltuğun ise “2A” olduğu görüldü. 

Corendon Airlines’ın büyüme yolculuğunda, sadık misafirlerinden aldığı güç önemli rol oynuyor. Uçuşlarının önemli bir bölümünü Corendon ile gerçekleştirenler arasından son 1 yılda en sık seyahat eden yolcu, Corendon Airlines uçaklarında toplamda 83 saat geçirdi. 

2024 yılında seyahatini en uzun süreli planlayanların ise Brüksel-Eskişehir hattında uçan yolcular olması dikkat çekti. Hava yolu şirketinin verilerine göre bu hattaki yolcular tatillerini ortalama 29 gün yapıyor.

En popüler yemek Tavuk Şinitzel oldu

Uçaklarda yapılan yemek servisleri, o andaki açlığı gidermenin yanı sıra yaşattığı lezzet keyfiyle seyahate renk katan ve uçuş stresini azaltan bir işlev görüyor. Misafirlerine lezzetli seçenekler sunan Corendon Airlines’ın menüsünden 2024 yılında en çok sipariş verilen yemek Tavuk Şinitzel oldu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalyada Aralık ayında deniz keyfi... Dağlarında kar, sahillerinde bahar hakim

Antalya’da Aralık ayında deniz keyfi… Dağlarında kar, sahillerinde bahar hakim

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ  TURİZM FAKÜLTESİ MÜFREDATI GÜNCELLENİYOR

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ MÜFREDATI GÜNCELLENİYOR