Dilozof kimdir? Pelin Dilara Çolak kaç yaşında?

Dilozof kimdir? Pelin Dilara Çolak kaç yaşında?

2018 senesinin sonlarında Youtube platformuna katılan Pelin Dilara Çolak ”Youtube platformunu ben sadece müzik dinlenen bir yer olarak düşünüyordum.” ifadelerine yer verdi. Yazımızı yazdığımızda 209 bin aboneye sahip olan Pelin Dilara Çolak, felsefe ve sanat tarihi konusunda kendisini geliştirdiğini belirtti. Dilozof kimdir? Pelin Dilara Çolak kaç yaşında?

Herkese Bilim Teknoloji Dergisi yazarlarından birisi olan ve kısa zamanda Youtube platformunda fenomenler listesine adını altın harflerle yazdıran başarılı Youtuber Pelin Dilara Çolak, aklınızda olan bütün felsefi sorularına Youtube platformunda yanıt veriyor.

Sempatik fenomen Herkese Bilim Teknoloji Dergisi’nden ziyade Aposto dergisinde de düzenli olarak yazı göndermektedir. Bugüne kadar 100 videodan fazla içerik üreten Pelin Dilara Çolak’a daha yakından göz atmaya ne dersiniz?

Sanat tarihi ve estetik üzerine aynı zamanda felsefi videolarada yer veren Pelin Dilara Çolak, anlatımını hikayeleştirmesi ile birçok Youtuber’ın imrendiği kişilik haline gelmiştir. 1992 tarihinde dünyaya gelen Pelin Dilara Çolak, 29 yaşındadır.

Düzgün diksiyonu ile Youtube platformuna adını altın harflerle yazdıran Pelin Dilara Çolak’ın burcu hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

29 yaşındaki genç Youtuber 1992 senesinde dünyaya gelmiştir. Ay ve gün olarak herhangi bir açıklama yapmamıştır.

Güneydoğu’dan geldiğini belirten Pelin Dilara Çolak, anne ve babasının Adıyamanlı olduğunu dile getirdi.

Gezgin hayatı sevdiğinden söz eden Pelin Dilara Çolak, yazımızı yazdığımızda Londra’daydı.

Pelin Dilara Çolak’ın boyu hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Gezgin hayatını sevdiğini belirten lakin pandemiden dolayı istediği verimi elde edemediğini belirten Pelin Dilara Çolak, çektiği 100’den fazla içerikte Youtube platformunda yer almayan bilgileri paylaşıyor. Bunun üzerine Pelin Dilara Çolak’ın takipçileri, Pelin Dilara Çolak’ın hayatı hakkında bir hayli merak konusu oldu. Lakin Pelin Dilara Çolak’ın kilosu hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Youtube platformunun kısa zamanda sevilen ismi haline gelen Pelin Dilara Çolak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde ikinci kez yüksek lisans eğitimi gördü. Şuan ise yine felsefe bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

Felsefeye olan ilgisi ile Youtube platformunda eğitici videolara yer veren ve ”Konfor alanınızdan kurtulmak istiyorsanız, konfor alanınızı ateşe verin.” Cümlesi ile hatrı sayılır bir kitle elde eden Pelin Dilara Çolak’ın telefon numarası Google platformu üzerinde bir hayli aratılmıştır. Lakin Pelin Dilara Çolak’ın telefon numarası internet ortamında bulunmamaktadır.

”Hem doktora için aldığım geri ödemeli kredim var. Hem ailemden destek alıyorum. Hemde yazmış olduğum yazılardan bir ücret alıyorum. Instagram hesabımı takip edenler bilir sanat eğitimide veriyorum. Birkaç freelancer olarak yürüttüğüm proje ile geçimimi sağlıyorum.” ifadelerine yer veren Pelin Dilara Çolak, ne kadar kazandığı hakkında herhangi bir bilgi paylaşmamıştır.

Pelin Dilara Çolak’ın kendisinden küçük Kubilay adında erkek kardeşi vardır.

Pelin Dilara Çolak, takipçilerinin isteği üzerine sosyal medyadan gelen soruları cevaplamıştır. Bizde sizler için felsefe, kültür, sanat içerikleri üreten Dilozof’un Youtube platformunda gerçekleştirdiği soru-cevap videosunu kaleme aldık.

”Son 1-2 senedir mutlu olmak için çok çaba gösteriyorum. Bu yüzdende mutluyum.”

”Şuana kadar beni ben yapan özelliğim… Kendimizi böyle birkaç kelimeyle anlatmak biraz kolay değil. O yüzden şöyle ifade edeyim. Şuan malum olaylardan dolayı bütün aile evdeyiz. Kamerayı onlara götüreyim, onlara soralım.” Babası: ”Seni sen yapan en güzel özelliğin doğru bildiklerinden asla taviz vermiyosun.” Annesi: ”İdealist olman.” 

”Bu testi daha önceden çözmedim. Soru üzerine çözdüm. Buyurucu kişilik sonucu çıktı.”

”Konfor alanınızı ateşe verin. ”

”Aslında bu soru bir önceki soru ile bağlantılı. Daha fazlasını alamadığım, beslenememiş olmamdan ötürü doktorayı bıraktım. Size önerim, hayata keşfetmek için geldiyseniz keşfedeceğiniz şeyler konfor alanınızın dışında içinde değil.”

”Şuan günde 8 saat uyuyorum. Tabii ki bu çok fazla. Son 1 senedir en çok kullandığım cümle ‘Hayatıma yetişemiyorum.’ cümlesiydi sanırım. Uykumu 6 saate çekmeye çalışıyorum.”

”2018 senesine kadar bende herkes gibi Youtube plaformunu sadecee müzik dinlenen bir platform olarak görüyordum. Eğitim kategorisinde az içerik olması beni aslında Youtube platformuna itti. Aslında en temel sebep benim bilgi aktarmaktan hoşlanıyor olmam.

”Bu iş için ayırdığım herhangi bir bütçe yok. O yüzden bütçe verebileceğim kişilerde yok.”

”Aslında felsefi kanal olup olmadığını hiç düşünmedim. Ben zaten felsefe ve sanat tarihine oldukça ilgiliyim. Bunun dışında aktarabileceğim bir şey yok. İzlenmeyeceğim için korktuğum oldu. Çünkü makyaj, oyun vs gibi kanallarda gerçekten çok Youtuber vardı. Bu konuda felsefenin çok zorlayıcı olacağının farkındaydım. 

”Dilozof ismi arkadaşlarımın bana verdiğ bir lakaptı. Dilara’nın Dil kısmı ve ozof ekinin birleşimi.”

”Videolarımı evimde, çalışma odamda çekiyorum.”

”Çalışma masamda genel olarak okuduğum kitaplar oluyor.”

”Hem doktora için aldığım geri ödemeli kredim var. Hem ailemden destek alıyorum. Hemde yazmış olduğum yazılardan bir ücret alıyorum. Instagram hesabımı takip edenler bilir sanat eğitimide veriyorum. Birkaç freelancer olarak yürüttüğüm proje ile geçimimi sağlıyorum.”

”Burası benim profesyonel olarak para kazandığım bir iş değil. Henüz iş haline gelmiş değil ama yapmak istediğimi yapıyorum.”

”Hayır, çocukkken felsefenin ne olduğunu bilmiyordum. Küçükken eski mısır bilimcisi olmak istiyordum. Hatta küçükken ejiptolog kelimesini öğrenmiştim ve ‘Büyüyünce ne olmak istiyorsun?’ diye sorduklarında Ejiptolog derdim. 

”Felsefe diye bir şey olduğunu aslında bakarsanız 15 yaşında öğrendim. 9. sınıfta kat nöberçisi olan bir felsefe öğretmeni ile tanışma fırsatım oldu ve bana ‘İnsan olmasaydı zaman olur muydu?’ sorusunu yöneltti. Bu soruyu hiç unutmuyorum. Sonra lise 3. sınıfı merakla bekledim. Felsefe bana büyülü bir alan gibi geldi.”

”Felsefe okumak her şeyi değiştirdi. Çünkü beni değiştirdi. Dünyayı değiştirmese de benim dünyayı algılayış biçimimi değiştirdi. 

”Sanat tarihi ile uğraşmak isterdim ve uğraşıyorumda. 3. olarakta antropoloji ile uğraşmak isterdim. Antropolojiden sonra ise sanırım restorasyon okumak isterdim.  Gördüğünüz gibi işsiz kalmak benim doğamda var.”

”Almanca. Aslında şuan ufak ufak başladım bile. Çünkü Alman Felseficilerle uğraşıyorum ve onların dilinden okumak gerçekten çok büyük fark yaratırdı.”

”Burnumu.”

”Nasıl anlatacğıma karar veremedim ama sanırım ‘Keşfetmek” demem yeterli olacaktır. ”

”Daha önceden klinik açıdan onaylanmış bir depresyonum yok. Günlük hayatta sık sık ‘Depresyondayım.” Dediğimiz depresyona sık sık giriyorum.”

”Atlattığımı söyleyemem.”

”Ben şöyle düşünüyorum. Mutlu olmak istiyorsanız, mutlu olmaya çabalamalısınız. Çünkü mutluluk size gökten inmiyor. İnsanlar mutlu olmak zorunda değildir.”

”Evet. Hemen hemen bütün dini kitapları 2-3 kez okudum.”

”Evet psikoloji ile biraz daha ilgiliyim.”

”Evet ilerde kitap çıkarmayı düşünüyorum.”

”İskandinav.”

”Evet düşünüyorum. Ben gezgin bir hayat düşünüyorum. Farklı coğrafyalarda yaşayıp, farklı deneyimler edindiğim bir hayat hayal ediyorum.”

”Bence güçlü bir kadının en önemli özelliği kendi ayaklarının üzerinde durabilmek. Okumuş, özgür ve cesut bir kadın. Ben kısmen güçlü bir kadın olduğumu düşünüyorum.”

”En iyi ortaya çıkaran spesifik bir sanatçı olduğunu düşünmüyorum.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Melisa Berberoğlu kimdir? Kaç yaşında?

Mustafa Rahman Tohma kimdir? Seren Serengil ile evlendi mi?

Mustafa Rahman Tohma kimdir? Seren Serengil ile evlendi mi?