Döşemealtı’na 70 milyonluk İCRA

Döşemealtı Belediyesi’nin geçmişte yaptığı bir asfalt ihalesine bağlı olarak işi yapan firma, hak edişini alamadığı gerekçesiyle bugün belediyeye bağlı Döyemeyol San. ve Ticaret A.Ş. için icra işlemi başlattı.

Firma avukatı ve icra memurları Yeniköy Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Belediye İş merkezinde bulunan şirket merkezine gelerek icra işlemi yaptı. Alacaklı firma avukatı ve icra memurları polis eşliğinde girdikleri şirkette yöneticiler ve şirket avukatlarıyla yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptılar.

Yapılan görüşmeler sonucunda bazı şirket demirbaşları için haciz işlemi düzenlendi. Haciz edilen demirbaşlar imza altına alınarak bir şirket çalışanına yediemin olara bırakıldı. Şirketten sonra belediye binasına geçmek ve burada da haciz düzenlemek üzere iş merkezinden ayrılan alacaklı avukatı ve icra memurları, mesai saatinin bitmesi nedeniyle bu işlemi ileri bir tarihe erteledi.

Döşemeyol A.Ş.Genel Müdürü Mehmet Arısoy, “Biz şirket olarak sadece belediyeye personel temin eden bir kurumuz. Bu olaylarla hiçbir ilgimiz olmamasına rağmen sırf belediyeye bağlıyız diye bize bu işlem yapıldı. Haczedilen demirbaşlar bir şirket çalışanına yediemin olarak bırakıldı” diye konuştu.

Alacaklı firma avukatı Ersun Yıldız ise yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Döşemealtı Belediyesi’nin borcundan dolayı iştiraki olan ve aralarında organik bağ bulunan Döşemeyol şirketine hacze geldik. Şirket yetkilileri muhasebe birimi yetkilileri ve avukatlarıyla görüşmelerimizi yaptık. Şirket adına olan bir kısım malları haczettik. Haciz tutanağına işledik. Dosya kapsamında asıl alacağımız daha yüksek ama asıl alacak 70 milyondan fazla.”

Belediyeye geçmek icin hazırlanan taraf avukatı ve icra memurları mesai saatinin sona ermesi nedeniyle haciz işlemini önümüzdeki haftaya erteledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Yarın sokağa çıkmayın

Yarın sokağa çıkmayın

Kepez’de çocuklar ve gençleri coşturdu