Dudak uçuğuna ne iyi gelir? Evde yapılan kürler ile dudak uçuğu geçer mi?

Dudak uçuğuna ne iyi gelir? Evde yapılan kürler ile dudak uçuğu geçer mi?

Günümüz de dış görünüş her şey demektir. Dış görünüşümüzü bozacak olan sağlık sorunlarının başında ise uçuklar yer almaktadır. Özellikle yüz bölgesinde çıkan ve görünümü tamamen bozan bu uçuklar en büyük sağlık sorunları arasında yerini almaktadır. Bizler sizin için nedenlerini? Nasıl tedavi edilmesi gerektiğini? Evde yapılabilecek kürleri? Bugün ki yazımızda sıraladık.

Dudak uçuğuna ne iyi gelir? Evde yapılan kürler ile dudak uçuğu geçer mi?

Uçuk Nedir?

Herpes simplex adlı virüsün deri yolu ile bulaşması sonucunda gelişen bir enfeksiyondur. Ömür boyu tekrar edilebilen bu enfeksiyonun tedavi yöntemleri ise oldukça çeşitlidir. Dudakta, cinsel bölgede, gözde ve beyin de dahi herpes enfeksiyonu olabilir. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerde uçuk kısa zamanda kendiliğinden iyileşebilir. Ancak bu süreç ağrılı ve görüntü bozukluğu ile geçmektedir. Kaşıntı ve yaralar ile seyredebilen uçuk genel anlamda stresli kişilerde daha sık gözlenir. Kremler ve ilaçlar ile tedavi edilebilmesi mümkün olan bu uçukların bir de doğal yöntemler ile vücuda ilaçların zararlı etkileri olmadan geçirilibilmesi vardır.Erken tedavi her hastalıkta olduğu gibi uçukta da önemlidir. Eğer yayılır ise tedavi süresi de bu ölçüde uzamaya başlar.Çeşitli bölgelerde uçuk çıkabilir. Her bir uçuk farklı bir tedavi yöntemi ele alınır.

Uçuk neden çıkar?

Uçuğu tetikleyen birçok etken olduğunu yukarıda ki yazımızda belirtmiştik. Yalnızca temas uçuğa neden olmaz. Korunmasız cinsel ilişki ve temas en büyük bulaşma etkendir. Stresli ve endişe seviyesi yüksek kişilerde de uçuk sıkça rastlanan bir durumdur.

Dudakta uçuk neden çıkar?

Dudak bölgesinde çıkan uçuklar diğer bölgelere göre daha hassas ve az ağrılıdır. Kabarcık ve yara şeklinde görülen bu uçuklar dudak bölgesinin hassas olması ile meydana gelir. Kısa zamanda erken müdahale ile geçmesi mümkündür.

Uçuk bulaşıcı mıdır?

Genital organlarda ki uçuklar mantarlar gibi yayılım gösterebilir. Hastalıklı birey ile sağlıklı kişi arasında geçen cinsel birliktelik sonrası sağlıklı kişide de uçuk gözlenir. Diğer uçuklarda temas yoluyla yayılır. Dudak bölgesinde de durum ayndır. Bir tek hasta olan kişiyle temastan bulaşmaz hasta olan kişinin eşyasını kullanmak ile de uçuk sağlıklı bireye geçebilir. Tüm bu temas haricinde de uçuk bireylerde çıkabilir. Bunların sebepleri ne gelecek olursak:

  • Hormonal değişiklikler
  • Korku
  • Stres 
  • Anksiyete ( Kaygı bozukluğu) durumlarında da uçuk çıkabilir.

Vücutta vitamin eksikliğine bağlı uçuk çıkar mı?

Herhangi bir vitamin eksikliğine bağlı bir uçuk çıkması söz konusu değildir. Ancak E ve D vitamini takviyesi alan kişilerde uçuğun diğer kişilere nazaran daha hızlı iyileştiği gözlenmiştir.

Dudak uçuğuna ne iyi gelir? Evde yapılan kürler ile dudak uçuğu geçer mi?

Uçuk oluşması enegellenebilir mi?

Uçuğa herpes simplex adlı bir virüsün neden olduğunu dile getirmiştik. Bulaştıktan sonra tedavi etmek mümkündür. Ancak uçuktan korunmak daha basit bir yoldur. Uçuk olan kişi ile ortak eşya kullanımından kaçınılmalı, cinsel ilişkilerde dikkat edilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler tüketmek gerekir. Özellikle sarımsak ve çay ağacı yağı antiviral özelliğe sahiptirler.

Dudak uçuğu için bitkisel tedavi yöntemleri

Dudak uçuğu çoğu kişinin şikayetçi olduğu bir durumdur. Ancak bu götüntiüuü doğal kürler ve bitkiler ile yok etmek mümkündür. Eğer dudak uçuğu sizin de hayatınız etkilemeye başladıysa sizler için kaleme aldığımız bu yazıyı mutlaka dikkatlice inceleyiniz.

Bal

Uzun zamanlar boyunca besin kaynağı olarak kullandığımız bal artık bitkisel bir tedavi yöntemi haline geliyor. Uçuk çıkan bölgeye özellikle dudak uçuğu olan kısma sürüldüğünde dudaklarınız eski pürüzsüz görünümüne kavuşacaktır. Dudağınıza bir miktar bal sürün ve bekleyin daha sonrasında ılık su ile sürdüğünüz bölgeyi tahriş etmeden yıkayın.

Alovera

Son zamanlarda Alovera bitkisi sürekli karşımıza çıkmıştır. Birçok cilt bakım ürünlerinde ve yara yanık tedavilerinde kullnaılan bu mucizev bitki dudak uçuğunu da bire bir. Alovera jeli ile dudak uçuğu derdinize bir son verebilirsiniz. Hızlı bir şekilde etki eden Alovera jelini uçuk olan bölgeye sürün ve bekleyin gün içerisinde yapılan bu uygulama dudak uçuğunu kısa bir süre içerisinde geçirecektir.

Süt

Besin kaynağı olarak ta sıkça kullandığımız süt dudak uçuklarının oluşmasını engelleyen bir çok vitamine sahip. Doğal bir gıda olmasının yanı sıra harika bir tedavi yöntemidir. Pamuk yardımı ile uçuk olan bölgeye bir miktar süt kürünü uygulayın ve bunu gün içerisinde iki defa tekrar edin. Uçuğunuzun iyileştiğini göreceksiniz.

Nane Yağı

Nane Yağı dudak uçuğunu geçiren bir mucizevi bitkidir. Nefes darlığı yaşayan kişilerin de sıkça kullandığı nane yağı migren tedavisinde de sık sık kullanılır. Nane yağı dudak uçuğunun çıkmasını engelleyen bir kürdür. Kabuk bağlayan dudak uçuğuna bir miktar nane yağı sürmeniz durumunda acı hissini azaltacak ve uçuğunuz kısa sürede iyileşecektir.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı büyük bir antiviral özelliğe sahiptir. Pamuk üzerine az bir öiktar batırılan çay ağacı yağını uçuk olan bölgeye yavaşça sürün. Günde iki kez tekrarlanan bu işlem yıkanmalı ve tahriş olması engellenmelidir. Kısa zamanda uçuk geçiren etkili bir bitkisel yöntemdir.

Uçuğa buz uygulaması nasıl yapılmalı?

Bir miktar buzu havlu yada pamuklu beze sarıp uçuk olan bölge üzerinde yavaşça gezdirin, buzu aynı bölgede bırakmamaya dikkat edin. Buz uçuğu kısa süre içerisinde küçültecektir.

Dudak uçuğuna ne iyi gelir? Evde yapılan kürler ile dudak uçuğu geçer mi?

Uçuk kullanılabilecek kremler

Dış görünüşte çirkin bir görüntüye sebep olan uçuklar da sadece bitkisel yöntemler değil tıbbi yöntemler de ön planda. Eğer uçuğunuz geçmiyor ve sürekli tekrarlıyor ise mutlaka bir doktora görünmeyi unutmayınız. Uçuk tedavisinde sık kullanılan o kremler:

  • Vectavir
  • Acyl
  • Herpclair
  • Bepanthen
  • Trvazol

Önemli Uyarı: Burada belirtilen sağlık bilgileri, maske tarifleri, kür tarifleri ve detaylar internet ortamından derlenmiştir. Doktor tavsiyesi değildir. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Ayak mantarına ve ayak kaşıntısına son! İşte evde hazırlayabileceğiniz kürler

Ayak mantarına ve ayak kaşıntısına son! İşte evde hazırlayabileceğiniz kürler

İpek Küçükbekir kimdir? Kaç kardeş? En sevdiği renk ne?

İpek Küçükbekir kimdir? Kaç kardeş? En sevdiği renk ne?