Belediye Başkan Adaylarını belirlerken, tüm detaylara bakan Ak Parti Aday Belirleme Komisyonu’nun hazırladığı rapor Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne konuldu. Bu dosyada Ak Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı olarak onaya sunulan Konya Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın dosyasında bunlar yok muydu? Okudan’ın sicili Erdoğan’dan saklandı mı? Erdoğan mı bu sicili görmedi?
Çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre, AK Parti’nin tartışmalı Manavgat Belediye Başkan Adayı Süleyman Okudan, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü iken Paralel Devlet Yapılanması davası kapsamında Konya’da Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp tutuklandığı ve açılan davada 28 yıl hapis cezasıyla yargılandı. Savcı, Rektör Okudan için 28 yıl hapis cezası ile elde ettiği malların müsaderesini istedi.
756 sayfa olarak hazırlanan iddianamede Savcı Ayhan Ünal, evinde yapılan aramada 1 milyon TL çıktığı iddia edilen tutuklu Rektör Okudan’ın ‘Edimin ifasına fesat karıştırma, soruşturmanın gizliliğini ihlal, çıkar sağlamak suretiyle görevi kötüye kullanma’ suçlarını işlediğini belirtip, toplam 28 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
KARA PARA SORKUŞTURMASI
Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik iddianameyi hazırlayan Savcı Ayhan Ünal ayrıca Rektör Okudan’ın da aralarında bulunduğu 29 sanığın kara para akladıkları iddiasıyla sürdürülen çalışmalar ve yazışmaları ile banka kayıtlarının Maliye Bakanlığı’nın Mali Suçlarla Araştırma Kurumu’na (MASAK) gönderilmek üzere soruşturma kapsamına alındığını da belirti.
ERDOĞAN OLMASA SÜRÜNECEKTİM
‘Paralel Devlet Yapılanması” iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında 74 sanık hakkında açılan davaya avukatlarıyla müşteki olarak katılan Ak Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın itirafçı olarak katıldığı davadaki ifadesinde, “Rektörlük başhekimlik yaptım. En tepeden kelepçe takılarak hapishaneye götürüldüm. Mevlana Üniversitesi kurulmadan 2-3 yıl önce niyetleri başladı. Başıma gelen kumpası anlatmaya çalıştım. MİT Müsteşarı ifadeye çağırıldı, sonra deşifre oldular. Allah razı olsun Recep Tayyip Erdoğan’dan o olmasa sürünecektim. Davada müşteki olmam için bir baskı, yönlendirme olmadı. Adalete güvendim. Rapor alabilirdim ama yargılandım” dediği dava kayıtlarına girdi.
YÖK’TEN OKUDAN’A HAYALİ AMELİYAT SORUŞTURMASI
Öte yandan Paralel Devlet Yapılanması davalarının görüldüğü 2009 yılında YÖK’ün Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın girmediği 539 hayali ameliyatı üzerine yazdırarak döner sermayeden para aldığı iddiaları için soruşturma başlattığı da ortaya çıktı. Okudan’ın suçlamaları ‘İmzasız mektuplarla suçlanıyorum. Bunlar FETÖ taktikleri’ diyerek reddettiği de dava dosyalarında yer alıyor.
OKUDAN 5,5 AY HAPİS YATMIŞTI
Ak Parti Aday Belirleme Kurulu’nun gözünden kaçmış olsa da Manavgat Belediye Başkan Adayı Süleyman Okudan’ın sicilinde olmayan yok. Yazılı kaynaklarda ve dava dosyalarında Okudan’ın 18 Kasım 2008 tarihinde Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 8 ilde eş zamanlı yapılan Okyanus Operasyonu kapsamında gözaltına alındığı, 5,5 ay hapis yattıktan sonra 8 Mayıs 2009 tarihinde Adana 8.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında serbest bırakıldığı ifade ediliyor.
5.5 ay yattığı cezaevinden çıktıktan sonra yeniden rektörlük koltuğuna oturan Süleyman Okudan’ın evinde yapılan aramada 1 milyon TL çıkmasına rağmen, örgüt üyesi iddiaların kabul etmediği gibi, aynı üniversitede doçent olarak görev yapan eşi Nilsel Okudan ile birlikte 2001 yılından bu yana 827 bin lira maaş aldıkları iddia etti. Okudan, Manavgat’ta babasından kalma çok sayıda arazisi olduğunu belirterek, “Babamdan veraset yoluyla kalan tüm arsalarım, 3 otomobilin, 1 ev 2 kooperatif hissem, mal bildiriminde kayıtlı. Son olarak 23 Mayıs 2008 günü YÖK’e verdiğim mal bildiriminde evimde özel kasamda 300 bin dolar ve 150 bin euro olduğunu beyan ettim.” diye konuştu.
Yorumlar
Loading…