EROL KARABULUT YAZDI, ‘FTI Mİ İFLASTA BAŞKA BİR ŞEY Mİ?’

EROL KARABULUT YAZDI, 'FTI Mİ İFLASTA BAŞKA BİR ŞEY Mİ?'

Şirketin tepe yönetimi ile Alman otoriteleri, bir süre şirketin borçlarının bir kısmının silinmesi ile ilgili tüm görüşmüş ancak olumlu bir sonuç alınmamıştı. Öte yandan ortaklıklar veya satış gibi seçenekler de uzun süre konuşulmuş ancak bu konu da iktisadi olarak nihayetlenmemişti.

Şimdi herkes alacaklarının dumunu, sigortaları vs konuşuyor. Ama gerçekte iflas edenin kim olduğunu bilen yok. Ortada müthiş bir yardım ve işbirliği istekleri var. Çünkü benzer konumda bulunan ve yardım elini uzatanların durumu da çok farklı değil.

TUI’nin pandami vb süreçlerde yaşadığı yaşadıkları öncesinde Thomas Cook gibi onlarca iflasın gösterdiğ gerçek; basit bir bir mali yönetim sorunu değil, paket tur pazarının yapısal sorunudur.

O da çok sayda ekonomik pax ile onlarca otel vb yatırımı finanse etmenin imkansızlığıdır. Bunu başarabilen daha olmamıştır.

Başarır gibi görünenler de yalnızca başkasının boşluğunu benzer fiyatlardan doldurma başarısını göstermiştir.

Destinasyonlarda da yapılan yüksek yatak sayısı ile ekonomik fiyatlara oynayan bir yatırımcı anlayışı ile destek bulam bulan bu marj oynunda kazanan yoktur. İflas eden hesapsız pax sistemidir. Ve mutlaka bu oyundaki her şirketin kapısını çalacaktır.

Türkiye bu pax oyununun merkezindedir. Türkiye ortalama yatak sayısı, rakip destinesyonları 2 katı büyüklüğü ile daha uzun süre tur oparatörlerinin oyun merkezinde olacaktır.

2 yıl önce, bu günkü durumu görenler de oldu tabii. İki yıl sonra da başka büyüklerin durumu konuşuluyor olma olasılığı vardır. Rakamlar gösteriyor ki, son yıllardaki en büyük başarı BORÇ azaltımıdır.

Pax oyunu; toplamı SIFIR olan bir süreçtir. Toplamın tutması için birilerinin iflası ve birilerinin de doldurması gerekir.

Eee kime gitti bu karlar?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalya turizminde 4 milyon rekoru

Antalya turizminde 4 milyon rekoru

Z kuşağı yenilikçi olmaya odaklanıyor

Z kuşağı yenilikçi olmaya odaklanıyor