Falezler imdat diyor!

Falezler imdat diyor!

 Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük, Antalya’nın gerdanlığı falezler üzerindeki yapılaşmaya sert tepki gösterdi. Yörük, kıyı mevzuatına aykırı inşa edilmiş yapıları yasalaştıran, kıyılarda imara aykırı yapılanmaları teşvik eden düzenlemelere son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kıyılarda yapılaşma baskısını teşvik eden uygulamamar, kaçak yapılaşmların önünü açıp, çevre tahribatına neden olmakla birlikte kıyılardan yararlanma önceliğini kamuya veren anayasa ve kanun hükümleriyle de bağdaşmamaktadır” dedi.

FALEZLER KESİN KORUNACAK

Funda Yörük, falezler in başlangıcı olan Konyaaltı Varyantı’ndan başlayarak Lara’da Düden Çayı’nın denize döküldüğü alana kadar tüm falez kıyı bandının ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olduğuna dikkat çekerek, “Falezleri korumanmak üzere bulunduğu bölgeler sit alanları ilan edilmiş olmasına rağmen korunmamakta ve kent siluetini yakışmayan yapılar ortaya çıkmaktadır.”

” Falezler ile denize paralel şekilde yer alan yol akslarının ve yeşil alanların yer yer devamlılığının yapılarla engellendiği görülmektedir. Falezler üzerindeki bazı yapılar, tüm bu yollarının denize ulaşmasına engel olmaktadır. Bu da zamanla daha büyük afetlere sebep olabilecektir” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Milyonluk araçlar çürüyor

Milyonluk araçlar çürüyor

Rüzgar Antalya'da hayatı olumsuz etkiledi

Rüzgar Antalya’da hayatı olumsuz etkiledi