Fettah’ın vinci uçakları tehdit ediyor!

Fettah'ın vinci uçakları tehdit ediyor!

 Antalya’da büyük tartışmalara neden olan iş insanı Fettah Tamince’ye ait inşaata kurulan dev kule vinç uçakları tehdit ediyor. Düden Şelalesi’nin döküldüğü alanda bulunan vatandaşlar uçakların geçişini yüreği ağzında seyrediyor.

Bir dönem Talha Görgülü’nün sahibi olduğu Düden Çayı’nın denize döküldüğü yerde bulunan GTI binasını almış Fettah Tamince yıkarak yerine rezidans yapmak istemişti. Tamince’ye 9 kata kadar rezidans yapmasının yolunu açan plan notu CHP, İyi parti, MHP ve Ak Parti’den meclise katılan üyelerin oyu ile meclisten geçmişti. Firmanın 22 Mart 2023 tarihinde çap almak için yapılan başvuru Muratpaşa Belediyesi tarafından reddedilmişti.

GERGİNLİK YARATMIŞTI
Bu olaylar Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi arasında gerginliğe neden olmuş ve Tamince’ye ait FİNE Otel Turizm İşletmecilik A.Ş, Muratpaşa Belediyesi’ne dava açmıştı. Mahkeme kararıyla Tamince, 31 bin 930 metrekarelik inşaat alanı hakkına sahip oldu. Tamince, Düden Şelalesi’nin denizle buluştuğu noktaya 8 kat, artı çatı arası ve iki de bodrum kat inşaatına başladı.

LARA’DA DENİZ MANZARALI REZİDANS
Çağlayan Mahallesi, 2102. Sokak No: 2 adresindeki arazi güneyinde Düden Parkı ve eski Lara yolu olan bina deniz manzarası ile dikkat çekerken, Antalya kamuoyu buradaki fazla kat hakkını gündeme getirmişti. Bu olay günlerce tartışmalara neden olmuştu. Ancak inşaatın başlaması ile birlikte bu inşaat ile ilgili başka bir sorun ortaya çıktı.

GÜNLÜK BİN UÇAK İNİŞ KALKIŞ YAPIYOR
Antalya Havalimanı’na yüksek turizm sezonunda günde bin civarında uçak iniş kalkış yapıyor. İniş yapan uçakların büyük bir bölümü denizin üzerinden dönerek alçalarak piste yanaşıyorlar. Ancak denizle pist arasında bulunan inşaata kurulan yüksek kule vinç adeta faciaya davetiye çıkarıyor. Uçaklar burada kule vinçe neredeyse sıfır geçiyor. Bu arada Düden Park’ta oturan vatandaşların yürekleri ağızlara getiriyor.

VATANDAŞLAR ENDİŞE İLE İZLİYOR
Havaalanı uçuş bandı içerisinde bu denli yüksek kule vinç kurulmasına karşı çıkan vatandaşlar, “Uçaklar vinçe inanılmaz yakın geçiyor. Zaman zaman çarpacağını bile düşünüyoruz. Belediyenin bu duruma müdahale etmemesi ise çok ilginç. Üstelik uçakların önemli bir bölümü denizden dönerek buradan geçiyor. İnşallah bir facia yaşanmaz” dediler.

(Antalya Gündem Gazetesi)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Atatürk büstü müjdesi

Atatürk büstü müjdesi

Damadın başına gelmeyen kalmadı

Damadın başına gelmeyen kalmadı