Gebiz’de yüzler gülüyor

Gebiz'de yüzler gülüyor

 Antalya zeytinciliğinde önemli bir konumu bulunan Gebiz’de yeni sezonun ilk yağ üretimi yapıldı. SS. Gebiz Kalkınma Kooperatifi’nin, üreticinin zaman kaybını önlemek için yağ fabrikasına eklediği ikinci ünite vatandaşları sevindirdi.

Zeytinde 2024 yılı üreticiler tarafından, “Var Yılı” olarak değerlendiriliyor. Verimin yanı sıra üretim alanının daha da genişlemesini göz önüne alan SS. Gebiz Kalkınma Kooperatifi yönetimi, kuruma ait yağ fabrikasının gücünü artırdı. Tesise eklenen ikinci ünite ile saatte 6 ton zeytin sıkma kapasitesine ulaşıldı. Böylece üreticilerin yağ fabrikasında sıra bekleme süresi oldukça azalmış oldu.
SS. Gebiz Kalkınma Kooperatifi  Zeytinyağı Fabrikası ve Un Değirmeni, güçlendirilmiş yapısı ile 2024 üretim sezonuna 3 Ekim’de başladı. Kooperatif Başkanı Adem Aktaş, üyelerin yanı sıra bölgedeki tüm üreticilere artık daha hızlı ve kaliteli hizmet vereceklerini söyledi. Aktaş, “Bu yıl zeytinde rekolte oldukça yüksek olacak. Ek ünitemiz ile üreticileri fazla bekletmeden ürünlerini işleyeceğimiz için mutluyuz” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Batı Akdeniz’den ihracatın 2 milyar dolara erişmesi bekleniyor

İlk hasat heyecanı

İlk hasat heyecanı