Gerçek vergi rekortmeni çalışanlar

Gerçek vergi rekortmeni çalışanlar

 Veri rekortmenleri, vergi yüzsüzleri tartışması ülke gündemini oluştururken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, AKP iktidarının uyguladığı ekonomik program sayesinde gerçek vergi rekortmenlerinin ücretli çalışanlar olduğunu belirtti.

Tuncer, Karşıyaka Aile Sağlığı Merkezi önünde yaptığı açıklamada,  26 kezdir tüm sağlık sağlık çalışanları ve vergi mağduru halk için vergide adalet istiyoruz eylemlerine devam ettiklerini belirterek, “Sağlık çalışanları ve ücretli kesim yapılan yüksek vergi kesintileri yüzünden yılın ilk ayında alınan ücreti bile alamaz oldu.

Sürekli fiyatları artan mal ve hizmetlerin gerisinde kalan ücretlerin çalışanları nasıl yoksullaştırdığını yaşıyoruz. Gelir İdare Başkanlığı, 2023 Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden mükellefleri ilan ederken, esas itibariyle çalışanların en çok vergi ödeyen kesim olduğu gün yüzüne çıktı. Üstelik en çok vergi ödeyen ilk 100 kişinin 73’ü isminin açıklanmasını istemeyerek şeffaf olmayan bir yönetimi örneği daha sergilenmiş oldu” dedi.

DERİN YOKSULLAŞMAYA RAZI OLMAYACAĞIZ

SES Antalya Şube Eş Başkanı Kaan Tuncer, sağlık emekçileri ile olarak şifa dağıttıkları halkın yaşadığı derin yoksulluğa razı olmayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Hükümetin -vergide adaleti sağlayacağız-diyerek kamuoyunda emeğiyle geçinen halkın yararına çalıştığı algısının çalışanların ve emeğiyle geçinen halkın her geçen gün daha da yoksullaşmasıyla inandırıcılığını kaybettiğini görüyoruz.

Hükümetin şirketlere vergi affı, çalışanlara kaynaktan kesme cezası adalet midir? Şirketlerin vergi oranı bu yıl yüzde 20’den yüzde 25’e çıkarıldığı söylense de sabit oranlı vergiye tabi şirketlerin istisna, teşvik, amortisman, yatırım indirimi gibi bir çok kalem gerekçe gösterilerek ancak yüzde 2-3 vergi ödediklerini biliyoruz. Zaten her gün kamuoyuna açıklanan yüksek karlı şirketlerin beyan ettikleri vergi borçlarının bile ertelendiğini, muafiyetler sağlandığını, affedildiğini öğreniyoruz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalya Rusya Başkonsolosluğu yeni binasına taşındı

Antalya Rusya Başkonsolosluğu yeni binasına taşındı

Plaj futbolunun şampiyonu Alanya Belediyespor

Plaj futbolunun şampiyonu Alanya Belediyespor